U bent hier: Home / Actualiteit

Actualiteit

Ontdek de activiteiten en nieuwtjes in Jette
Nieuwe parkeerzones

Nieuwe parkeerzones

Vanaf 1 augustus 2016, zullen in het gedeelte van Jette ten zuiden van de spoorweg, nieuwe parkeerzones ingevoerd worden. De meeste straten worden blauwe zone, maar er komen ook enkele zones betalend parkeren. Het zuiden van Jette wordt ingedeeld in 6 sectoren, die elk uit verschillende straten bestaan.

Nieuwe parkeerzones - Lees verder...

2017 Magrittejaar - Kondig uw evenement aan

2017 Magrittejaar - Kondig uw evenement aan

2017 wordt in Jette het Magrittejaar, om zijn 50ste overlijdensverjaardag te herdenken. Organiseer je ook een Magritte-evenement in 2017, laat dit dan weten via het onderstaande formulier om opgenomen te worden in het algemeen programma.

2017 Magrittejaar - Kondig uw evenement aan - Lees verder...

Nieuw: Parkeerkaart voor 1 dag in Jetse blauwe zones

Nieuw: Parkeerkaart voor 1 dag in Jetse blauwe zones

Wie occasioneel voor langere tijd – pakweg een dag – zijn auto kwijt wil in een blauwe zone, kan vanaf 12 december zijn toevlucht nemen tot een parkeerkaart waarmee je één dag lang mag parkeren in om het even welke blauwe zone op het Jetse grondgebied.

Nieuw: Parkeerkaart voor 1 dag in Jetse blauwe zones - Lees verder...

Aanvragen gemeentelijk materiaal

Aanvragen gemeentelijk materiaal

Alle aanvragen voor materiaal voor activiteiten van zowel de wijkcomités, verenigingen, scholen als gemeentelijke diensten, moeten ten laatste op 31 januari van het jaar van de activiteit ingediend worden bij het College van Burgemeester en Schepenen.

Aanvragen gemeentelijk materiaal - Lees verder...

Hervorming afvalophaling Net Brussel

Hervorming afvalophaling Net Brussel

Sinds 2 januari heeft Net Brussel – dat verantwoordelijk is voor de afvalophaling in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest – zijn systeem van ophaling van de vuilniszakken volledig omgegooid . Ook in Jette veranderen de ophaaldagen en -uren en doet een nieuwe zak zijn intrede.

Hervorming afvalophaling Net Brussel - Lees verder...

Nieuwe parkeermeters in Jette

Nieuwe parkeermeters in Jette

De nieuwe parkeermeters die onlangs geïnstalleerd werden in Jette introduceerden meteen een dubbele nieuwigheid: bestuurders kunnen hun parkeerticket niet langer cash betalen, maar wel met de bankkaart of hun smartphone, via de parkeerapp Yellowbrick.

Nieuwe parkeermeters in Jette - Lees verder...

Ik loop voor mijn conditie

Ik loop voor mijn conditie

Jette maakt sinds vorig jaar deel uit van het platform ‘Je cours pour ma forme’ (‘Ik loop voor mijn conditie’). Het doel is om Jettenaren te stimuleren om samen te joggen en zo aan z’n conditie te werken. Op 2 maart 2017 gingen de nieuwe reeksen van start.

Ik loop voor mijn conditie - Lees verder...

Forum over internationale solidariteit

Forum over internationale solidariteit

In het kader van de Europese Week van de Lokale Democratie waren de lo­kale actoren rond solidariteit op 9 december 2016 uitgenodigd om deel te nemen aan een open forum rond de vraag: ‘Welk regionaal netwerk van internationale solidariteit heeft Brussel nodig?’.

Forum over internationale solidariteit - Lees verder...

2017: Magrittejaar

2017: Magrittejaar

Wist u dat René Magritte 24 jaar in Jette woonde in de Esseghemstraat, waar nu het gelijknamig museum zijn herinnering levendig houdt? Wist u dat hij hier verschillende klassiekers uit zijn indrukwekkend oeuvre schilderde? Wist u dat hij 50 jaar geleden overleed? En wist u dat Jette de wereldberoemde surrealistische schilder een jaar lang zal vieren en 2017 omgedoopt heeft tot het Magrittejaar?

2017: Magrittejaar - Lees verder...

No Impact Jette

No Impact Jette

In navolging van de No Impact Man gaat ook Jette de No-Impacttoer op. De komende maanden kan iedereen zich engageren om aan de hand van de thema’s voedsel, afval en energie, mee te werken om de impact op het milieu tot een minimum te beperken.

No Impact Jette - Lees verder...

Openbare moestuinen

Openbare moestuinen

Het sociale en duurzame initiatief ‘Incredible edible’ vindt meer en meer navolging in ons land. Ook Jette gaat voor de bijl voor het systeem dat draait om het verbouwen van groenten in de openbare ruimte om ze achteraf te delen.

Openbare moestuinen - Lees verder...

Vanaf 15/05: premie bij aankoop nieuwe elektrische fiets

Vanaf 15/05: premie bij aankoop nieuwe elektrische fiets

Vanaf 15 mei geeft de gemeente een premie aan iedere Jettenaar die zich een nieuwe e-bike – een fiets die elektrische ondersteuning tot 25 km per uur levert – aanschaft. Deze premie werd vastgelegd op 15% van de aankoopprijs, met een maximum van 150 euro.

Vanaf 15/05: premie bij aankoop nieuwe elektrische fiets - Lees verder...

OCMW zoekt uitbater voor cafetaria Viva! Jette

OCMW zoekt uitbater voor cafetaria Viva! Jette

Het Jetse OCMW is op zoek naar een partner die actief is in de sociale economie voor de exploitatie van de cafetaria van het centrum Viva! Jette.

OCMW zoekt uitbater voor cafetaria Viva! Jette - Lees verder...

Fotowedstrijd: Achter de schermen van Jette Met

Fotowedstrijd: Achter de schermen van Jette Met

Deze zomer organiseren de gemeente Jette en Jette Met een fotowedstrijd met de duurzame markt als thema. Geïnteresseerden kunnen zicht melden bij de dienst Duurzame ontwikkeling - Leefmilieu.

Fotowedstrijd: Achter de schermen van Jette Met - Lees verder...

Elke vrijdagavond van 2.06 tot 8.09: Jette Stream

Elke vrijdagavond van 2.06 tot 8.09: Jette Stream

Voor het vijfde jaar op rij al is Jette Stream vanaf begin juni weer wekelijks op de afspraak op het Kardinaal Mercierplein. Dat betekent dus elke vrijdagavond heerlijk genieten van een unieke cocktail van sfeer en muziek. Het ideale aperitief voor een zomers weekend.

Elke vrijdagavond van 2.06 tot 8.09: Jette Stream - Lees verder...

Vanaf 1 juni 2017 – Betalend parkeren Wemmelsesteenweg

Vanaf 1 juni 2017 – Betalend parkeren Wemmelsesteenweg

Vanaf 1 juni worden enkele aanpassingen doorgevoerd in de Jetse parkeersituatie. Ondermeer in een deel van de Wemmelsesteenweg wordt betalend parkeren ingevoerd. Opgelet dus als u met de wagen langskomt op het Gemeentehuis.

Vanaf 1 juni 2017 – Betalend parkeren Wemmelsesteenweg - Lees verder...

Handvest van vergroening

Handvest van vergroening

Zin om bloembakken te installeren in de openbare ruimte, bloemen te planten aan de voet van de bomen in uw straat of een ‘incredible edible’-project op te starten in uw buurt? Al deze initiatieven kaderen in het gemeentelijke programma ter promotie van het groene netwerk, maar u moet er wel vooraf toestemming voor vragen.

Handvest van vergroening - Lees verder...

Tram 19 onderbroken L. Theodorstraat

Tram 19 onderbroken L. Theodorstraat

Vanwege een waterlek op de Léon Theodorstraat is de tramlijn 19 onderbroken tussen Simonis en het kerkhof van Jette van vrijdag 2 juni tot zondag 4 juni.

Tram 19 onderbroken L. Theodorstraat - Lees verder...

Klassiek in de Abdij 2017-2018

Klassiek in de Abdij 2017-2018

Vanaf 3 september 2017 kan u genieten van het nieuwe seizoen van Klassiek in de Abdij, met muzikale toppers die de mooiste klassieke muziek brengen in een uniek kader.

Klassiek in de Abdij 2017-2018 - Lees verder...

Hittegolfplan - Neem uw voorzorgen bij extreme hitte

Hittegolfplan - Neem uw voorzorgen bij extreme hitte

Na minimaal 5 zomerse dagen van minstens 25 graden, waaronder minstens drie tropische dagen met meer dan 30 graden, spreekt men van een hittegolf. In dergelijke gevallen moet men enkele voorzorgen nemen met het oog op onze gezondheid.

Hittegolfplan - Neem uw voorzorgen bij extreme hitte - Lees verder...

Domeinconcessie Olioboxen

Domeinconcessie Olioboxen

In het kader van haar globale politiek van de gemeentelijke duurzame ontwikkeling en netheid, wenst de Gemeente Jette containers ter beschikking te stellen van haar burgers om het recycleren van de gebruikte vetten en frituuroliën toe te staan; tegen betaling van een vergoeding van 0.25 euro/kg van ingezamelde frituurolie of –vet.

Domeinconcessie Olioboxen - Lees verder...

Werken Tram 9: hinder rond Koningin Astridplein

Werken Tram 9: hinder rond Koningin Astridplein

In het kader van de werken rond Tram 9, worden er belangrijke werken uitgevoerd rond het Koningin Astridplein. Tegelijkertijd worden ook de tramsporen in de Léon Theodorstraat en op de Jetsesteenweg vernieuwd. Hieronder vindt u een stand van zaken van de werken. Aangezien deze voortdurend evolueren, raden wij u aan regelmatig deze pagina te raadplegen om de hoogte te blijven van de werftoestand.

Werken Tram 9: hinder rond Koningin Astridplein - Lees verder...

Nieuw: Online agenda

Nieuw: Online agenda

Jette bruist van het leven. In de nieuwe online agenda vindt u een overzicht van de activiteiten voor de komende weken. Het belooft alvast een zinderende zomer te worden in Jette.

Nieuw: Online agenda - Lees verder...

Werken Spiegel: handelszaken en mobiliteit

Werken Spiegel: handelszaken en mobiliteit

De werken van de MIVB in de buurt van het Koningin Astridplein hebben een grote impact op de mobiliteit en het parkeeraanbod in de wijk. In het belang van de handelaars wenst de gemeente er nogmaals de nadruk op te leggen dat alle handelszaken bereikbaar blijven gedurende deze werken en maant ze automobilisten aan de leveringszones te respecteren.

Werken Spiegel: handelszaken en mobiliteit - Lees verder...

Het Duurzaam Wijkcontract Magritte 2017-2022

Het Duurzaam Wijkcontract Magritte 2017-2022

Het Duurzaam Wijkcontract Magritte (DW Magritte) is een actieplan dat wordt afgesloten tussen de gemeente Jette, het Gewest en de inwoners van de Esseghemwijk om de leefomgeving van de wijk te verbeteren en om het leven van de wijkbewoners te verbeteren. De gemeente Jette ontvangt hiervoor een subsidie van 14 miljoen. De ingrepen moeten ontworpen worden binnen een periode van 5 jaar (+ 2 jaar voor de realisatie ervan).

Het Duurzaam Wijkcontract Magritte 2017-2022 - Lees verder...

Oproep deelnemers Artiestenparcours d’Artistes 2018

Oproep deelnemers Artiestenparcours d’Artistes 2018

Het Artiestenparcours is de jaarlijkse hoogmis voor de Jetse kunstenaars en kunstliefhebbers. Een heel weekend lang gooien de lokale kunstenaars de deuren van hun atelier open, tonen kunstcollectieven hun werk en zorgen allerhande concerten voor de muzikale noot. Zin om deel te nemen aan de volgende editie? Aarzel dan niet om u in te schrijven voor de jaargang 2018. Opgelet! Inschrijven voor 30 november 2017.

Oproep deelnemers Artiestenparcours d’Artistes 2018 - Lees verder...

Openbaar onderzoek Gemeentelijk Parkeeractieplan

Openbaar onderzoek Gemeentelijk Parkeeractieplan

Van 1 september tot 31 oktober loopt het openbaar onderzoek naar het Gemeentelijk Parkeeractieplan (GPAP). Dit plan vormt de toekomstvisie voor de parkeerpolitiek in onze gemeente voor de komende jaren. De bewoners worden nauw betrokken bij dit actieplan en kunnen via het openbaar onderzoek hun mening geven.

Openbaar onderzoek Gemeentelijk Parkeeractieplan - Lees verder...

Vanaf 1 september: Weg met plastic wegwerpzakken!

Vanaf 1 september: Weg met plastic wegwerpzakken!

Vanaf 1 september krijg je bij de Jetse handelaars niet langer een plastic zakje om je aankopen in te transporteren. Dit verbod geldt voor alle handelszaken in het Brussels gewest. Denk er dus aan voortaan een herbruikbare tas mee te nemen als je uit winkelen gaat.

Vanaf 1 september: Weg met plastic wegwerpzakken! - Lees verder...

Vraag uw sportcheque aan!

Vraag uw sportcheque aan!

U bent een Jetse sportieveling, senior of jonger dan 25 jaar? Dan geeft de gemeente Jette u een duwtje in de rug om uw favoriete sport te be­oefenen, via een cheque ter waarde van 30 euro. Vraag hem nu aan!

Vraag uw sportcheque aan! - Lees verder...

20 olioboxen in Jette

20 olioboxen in Jette

Jette is de eerste Belgische gemeente die uitgerust is met een aantal olioboxen op haar grondgebied. Het gaat over maar liefst 20 inzamelpunten voor huishoudelijke vetten en oliën, her en der verspreid in de gemeente.

20 olioboxen in Jette - Lees verder...

Actie 'Plant een boom'

Actie 'Plant een boom'

Omdat de gemeente Jette de biodiversiteit genegen is, haalt ze de actie ‘Plant een boom’ van onder het stof. Deze keer kan je kiezen tussen 5 fruitvariëteiten. Je kan de bomen/struiken planten in de tuin of in een grote pot.

Actie 'Plant een boom' - Lees verder...

31 oktober 2017 - Halloween

31 oktober 2017 - Halloween

Hou je er ook van om te griezelen? Dan zal Halloween jouw favoriete feestdag zijn. Op dinsdag 31 oktober kan Halloween komen vieren in het Garcetpark, met animatie, verrassingen en heel wat lekkers voor de kinderen.

31 oktober 2017 - Halloween - Lees verder...

Jette in de bloemetjes - Winnaars 2017

Jette in de bloemetjes - Winnaars 2017

De zomers in Jette zijn al jaren prachtig en kleurrijk, onder meer dankzij de inzet en de passie van de Jettenaren die hun kans wagen in de wedstrijd ‘Jette in de bloemetjes’.

Jette in de bloemetjes - Winnaars 2017 - Lees verder...

Viva Jette: nieuw multifunctioneel project in hartje Jette

Viva Jette: nieuw multifunctioneel project in hartje Jette

Na de verhuis van de Parkresidentie naar de Odon Warlandlaan, zag er in het gebouw op de Léon Theodorstraat een nieuw multifunctioneel project het licht: Viva Jette. Dit centrum is het resultaat van een intense samenwerking tussen de Jetse Haard, het OCMW en de gemeente.

Viva Jette: nieuw multifunctioneel project in hartje Jette - Lees verder...

Facebook - @jette1090 is een feit!

Facebook - @jette1090 is een feit!

Hoe kan men beter reclame maken voor een evenement dan via Facebook? Nu is het eindelijk zover. Ontdek de Facebookpagina van de gemeente Jette en vooral... like ze.

Facebook - @jette1090 is een feit! - Lees verder...

Vanaf 9 oktober: Europese week van de lokale democratie

Vanaf 9 oktober: Europese week van de lokale democratie

De Europese week van de lokale democratie wil de burgers meer informeren over lokale overheden en ze aanzetten om aan lokale aangelegenheden deel te nemen. Zoals gewoonlijk steunt de gemeente Jette het evenement door activiteiten te organiseren die zowel gericht zijn op de burger als op scholen, verenigingen en gemeentelijke ambtenaren.

Vanaf 9 oktober: Europese week van de lokale democratie - Lees verder...

Duurzaam Wijkcontract Magritte: Projectoproep voor vzw

Duurzaam Wijkcontract Magritte: Projectoproep voor vzw

In het kader van het Wijkcontract Magritte lanceert de gemeente Jette een oproep om voorstellen ter bevordering van acties voor maatschappelijke en economische herwaardering over te maken aan de vzw.

Duurzaam Wijkcontract Magritte: Projectoproep voor vzw - Lees verder...

9 > 20.10: Tentoonstelling 'De emigranten van gisteren,...'

9 > 20.10: Tentoonstelling 'De emigranten van gisteren,...'

Over immigranten en vluchtelingen in België zijn de standpunten en vooroordelen tegenwoordig niet meer bij te houden. Maar de Belgen zijn ook ooit op de vlucht moeten slaan. De tentoonstelling ‘De Belgische emigranten van gisteren, een spiegel voor vandaag’, toont aan hoezeer de realiteit van de Belgische emigranten van toen, doet denken aan die van immigranten van vandaag…

9 > 20.10: Tentoonstelling 'De emigranten van gisteren,...' - Lees verder...

6 tot 22 oktober 2017 - 3de Intergemeentelijk Kunstsalon

6 tot 22 oktober 2017 - 3de Intergemeentelijk Kunstsalon

In oktober palmt het derde Intergemeentelijk Kunstsalon de Abdij van Dielegem in. U ontdekt er meer dan 25 kunstenaars, uit verschillende disciplines zoals schilderkunst, fotografie en keramiek. Een niet te missen expo, die lokale en internationale artiesten combineert.

6 tot 22 oktober 2017 - 3de Intergemeentelijk Kunstsalon - Lees verder...

Stem voor de fotowedstrijd

Stem voor de fotowedstrijd

Begin deze maand lanceerden we op onze gloednieuwe Facebookpagina de fotowedstrijd @jette1090. U kan de fotoselectie nu online ontdekken en stemmen voor uw favoriet.

Stem voor de fotowedstrijd - Lees verder...

25/10: Erfgoedbank Jette: Café Souvenir

25/10: Erfgoedbank Jette: Café Souvenir

Wist je dat Ploef! voorheen een groentewinkel was? Op woensdag 25 oktober 2017 ontvangt Indirah Osumba, coördinatrice van het centrum, je samen met de Erfgoedbank van Jette om souvenirs te delen over hoe Jette er vroeger uitzag. Samen met jou wil de Erfgoedbank Jette het (zw-)erfgoed van de gemeente een duurzame digitale toekomst geven.

25/10: Erfgoedbank Jette: Café Souvenir - Lees verder...