U bent hier: Home / Mijn gemeente / Jette, geëngageerde gemeente / Gemeentelijke labels

Gemeentelijke labels

Jette is een gemeente die op vele vlakken het goede voorbeeld geeft en reeds vaak een pilootgemeente was in maatschappelijke projecten. Hieronder vindt u een overzicht van de labels die onze gemeente tot nu toe ontving.

Handycity: de integratie van personen met een handicap

Logo HandicityJette ontving het label Handycity voor het eerst in 2006 en dit werd vernieuwd in 2012 en 2018. Het label erkent de inzet en het werk van de gemeente voor de integratie van de personen met een handicap, in verschillende aspecten van het gemeenteleven. De uiteenlopende initiatieven gaan van het onthaal van kinderen, onderwijsintegratie, tewerkstelling, informatie en diensten, sociale huisvesting, toegankelijkheid, parkeren, ontspanning, openbaar vervoer tot sociale politiek.

 

ISO 9001: de kwaliteit van de dienstverlening voor de bewoners

Logo ISO 9001Het label ISO 9001 getuigt van de kwaliteit van de diensten van het gemeentebestuur, zowel op het vlak van dienstverlening voor de bewoners als op het vlak van permanente drang tot verbetering van de werking. Dit label vormt de garantie voor een dynamisch, efficiënt, gestructureerd gemeentebestuur, afgestemd op de behoeften van de bewoners. Jette bekwam dit label voor het eerst in 2009 en vervolgens, telkens voor een periode van drie jaar.

Ecodynamische onderneming: inspanningen voor het leefmilieu

Label ecodynamische ondernemingSinds 2016 beschikt het Jetse gemeentebestuur over een derde ster als Ecodynamische onderneming. Dit label wordt uitgereikt door Leefmilieu Brussel aan ondernemingen en organisaties die rekening houden met het leefmilieu in hun dagelijks bestuur. Het Gemeentehuis bekwam dit label in 2009 en de inspanningen van het gemeentebestuur en het actieplan 2016-2018 werden beloond met een derde ster.

Fairtradegemeente

Label FairtradegemeenteSinds 3 oktober 2013 maakt Jette deel uit van de fairtradegemeenten. Onze gemeente heeft reeds heel wat inspanningen geleverd op het vlak van eerlijke handel: duurzame producten zoals koffie of fruitsap, biomandjes, sensibilisering over duurzame producten van horeca, verenigingen, scholen,... Het behalen van het label is geen doel op zich, maar een aanmoediging om verder te gaan op de ingeslagen weg.