U bent hier: Home / Actualiteit / Gratis surfen op het Kardinaal Mercierplein

Gratis surfen op het Kardinaal Mercierplein

Met het uitrollen van steeds meer hotspots in het hele gewest worden de plannen om van Brussel een 'smart city’ te maken almaar concreter. Dankzij wifi.brussels kan u sinds kort ook gratis surfen op het hele Kardinaal Mercierplein, inclusief de twee bibliotheken.

Het netwerk wifi.brussels is beschikbaar op tal van publieke plaatsen in het Brussels Gewest en in alle (pre)metrostations. In Jette was er al wifi in het metrostation Belgica en het Actiris-agentschap in de Léon Theodorstraat, en sinds enige tijd is het netwerk uitgebreid met drie nieuwe hotspots: het Kardinaal Mercierplein en de Nederlandstalige en Franstalige bibliotheken.

Gratis surfen

Maar hoe kan u nu van het wifi.brussels-netwerk gebruik maken? Heel simpel: u kiest ‘wifi.brussels’ uit de lijst van beschikbare wifinetwerken op uw smartphone, tablet of laptop en maakt vervolgens gratis een account aan met een gebruikersnaam en wachtwoord naar keuze. Indien u voor de optie ‘registreer uw toestel’ kiest, dan wordt u automatisch verbonden met wifi.brussels telkens u in de buurt bent van een hotspot. Zo hoeft u zich niet steeds opnieuw in te loggen.

Meer info: www.wifi.brussels - www.smartcity.brussels