U bent hier: Home / Actualiteit / Jette breidt zones betalend parkeren uit

Jette breidt zones betalend parkeren uit

Vanaf februari krijgt Jette een uitbreiding van de groene zones betalend parkeren in de wijde omgeving van het Brugmannziekenhuis, de de Smet de Naeyerlaan en de Spiegelwijk. De directe omgeving van de parkeergarage Spiegel wordt een grijze - en dus duurdere - zone. In de ondergrondse parking zelf wordt langer parkeren wel interessanter aangezien de tarieven er dalen.

Naast de vertrouwde groene zone krijgt Jette er vanaf 1 februari een tweede betalende zone bij: de grijze zone. Het verschil tussen beide zones ligt hem in de prijs – met een hogere prijs voor de grijze zone – en de toegelaten parkeertijd. Ontdek hier de specifieke reglementering rond beide zones. Voor bewonerskaarten en professionele kaarten verandert er niets.

Grijze zone

De eerder betalende groene zone in de omgeving van het Koningin Astridplein wordt dus een betalende grijze zone, wat betekent dat het tarief verhoogt. Deze verhoging gaat wel gepaard met lagere tarieven in de ondergrondse parking Spiegel. Op die manier willen gewest en gemeente de bezoekers die iets langer wensen te blijven, aanmoedigen om die parking te gebruiken zodat er bovengronds meer rotatie is. Het gratis kwartier bovengronds blijft van toepassing, net als de Shop & Go-plaatsen waar je met een ticket maximum 15 minuten gratis kan parkeren.

Groene zone

Rond de grijze zone van het Koningin Astridplein en omgeving komt een betalende groene zone, wat betekent dat een aantal straten waar je vandaag maximum 2 uur kan staan met een parkeerschijf, eveneens betalend worden. Ook in het noorden van Jette, met name in de buurt van het Brugmannziekenhuis, breidt de betalende groene zone uit. En ten zuiden van de spoorweg, ten slotte, worden de de Smet De Naeyerlaan en enkele zijstraten betalend.

Tot 20u

Van maandag tot en met zaterdag, van 9u tot 20u: dat is voortaan de tijdspanne waarin het reglement voor de betalende zones op het hele grondgebied van de gemeente van toepassing zal zijn (voor de blauwe zones zal deze periode ingaan op 1 april).

U vindt alle details over de verschillende parkeerzones en -sectoren en de modaliteiten betreffende vrijstellingskaarten en parkeerabonnementen op www.parking.brussels of via deze link. De tarieven die geldig zijn in de parkeergarage Jette Spiegel zijn te raadplegen op www.apcoa.be.