U bent hier: Home / Actualiteit / Toerist in eigen stad (65+)

Toerist in eigen stad (65+)

Toerist zijn in eigen stad is mogelijk… door het kanaal van Brussel over te steken! Ontdek deze zomer 9 gemeenten van Brussel en dompel je onder in de schatten van hun musea.

Wegens de actuele sanitaire maatregelen voelen vele ouderen zich beperkt in hun verplaatsingen: bang om het openbaar vervoer te nemen, bang om zich in de menigte te begeven… Nochtans hebben ze veel zin om erop uit te trekken met vrienden.

Met de hulp van de VGC organiseren 10 musea in 9 gemeentes aan weerszijden van het kanaal elke donderdagnamiddag rondleidingen voor groepen van maximaal 8 65-plussers. De kleine musea zijn ongetwijfeld de meeste veilige plekken van de zomer: weinig drukte, koelte en een persoonlijk onthaal. De meeste musea bevinden zich nabij een park, een bijzonder plek of een taverne waar je een praatje kan slaan na een museumbezoek… ziedaar de perfecte ingrediënten voor een mooie namiddag in Brussel!

Om de verplaatsing van de ouderen naar de musea aan de linker- en rechteroever van het kanaal te vergemakkelijken, zal een minibus paraat staan voor de personen die dat wensen (vertrek op de gemeentepleinen van de deelnemende gemeentes).

Jettenaren kunnen rekenen op een voorkeurstarief en krijgen een minibus ter beschikking, elke donderdag om 13.30u van het Koningin Astridplein richting de musea aan de rechteroever.

Praktisch
Van 23 juli tot 24 september, elke donderdag om 14u, worden twee rondleidingen (FR/NL) aangeboden, één in een museum op de linkeroever en één in een museum op de rechteroever.

Publiek 
Brusselse 65-plussers – FR/NL

Seniorentarief 8 €
Inclusief rondleiding en een welkomstdrankje in bepaalde deelnemende musea
Enkele musea zijn gratis
Supplement voor de shuttle bus € 2 

Programma en reservatie (minibus en rondleiding) via de bedenker van het project – René Magritte Museum: 02.428.26.26 / reservation@magrittemuseum.be

Deelnemende musea:
Linkeroever: René Magritte Museum & Museum voor Abstracte Kunst (Jette), Belgian Chocolate Village (Koekelberg), La Fonderie, MoMuse & Microfolies (Molenbeek)
Rechteroever: Villa Empain, CIVA (Elsene) , Bibliotheca Wittockiana (Sint-Pieters-Woluwe), Autrique Huis (Schaarbeek), Horta Museum (Sint-Gillis), Van Buuren Museum (Ukkel).

Volgende data voor juli: (volledige programma op aanvraag)
23 juli Linkeroever: Museum voor Abstracte Kunst (Jette) ~ Rechteroever: Villa Empain (Elsene)
30 juli Linkeroever: La Fonderie (Molenbeek) ~ Rechteroever: CIVA - expo 7 arts (Elsene)