U bent hier: Home / Actualiteit / Gratis testperiodes voor bakfiets of cargofiets

Gratis testperiodes voor bakfiets of cargofiets

Twee weken lang een bakfiets of cargofiets testen, gratis en met begeleiding om je vol zelfvertrouwen op pad te sturen, dat kan binnenkort dankzij het project Cairgo Bike waarmee het Brussels gewest zich inzet om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Je draagt dus meteen je steentje bij aan de wetenschap door je blootstelling aan vervuiling te meten.

Bakfietsen en cargofietsen bieden niets dan voordelen. Ze zorgen niet alleen voor minder CO2-uitstoot, lawaai en verkeersdrukte, je bespaart daar bovenop nog eens op vervoers- en onderhoudskosten. Bovendien zijn ze een veilig transportmiddel om met de kinderen mee op stap te gaan.

In juni biedt de gemeente Jette, in samenwerking met Pro Velo en gefinancierd door het Europese programma Urban Innovative Actions, zijn inwoners de kans om twee weken lang gratis elektrische bakfietsen of cargofietsen te lenen. Al wat je te doen staat is je inschrijving voor 13 mei te mailen naar cairgobike@provelo.org. De testperiodes voor Jette lopen van 3 tot 17 juni en van 10 tot 24 juni.

Meer info: https://provelo.org/cairgo