U bent hier: Home / Tot uw dienst / Openbare ruimte / Lopende werven

Lopende werven

De straten en voetpaden maken een belangrijk deel uit van uw leefomgeving. De gemeente voert op het vlak van openbare werken een proactieve politiek. Dit betekent dat de straten een mooie asfaltlaag krijgen aangemeten en de voetpaden waar nodig vernieuwd worden, dit alles in samenspraak met de nutsvoorzieningsbedrijven.

F. Pirestraat en De Keersmaekerstraat

Heraanleg van de weg

Momenteel is de gemeente bezig met de heraanleg van de F. Pirestraat en de De Keersmaekerstraat. In functie van de planning van de werken zal het autoverkeer er onmogelijk zijn.
Er wordt een omleiding voorzien. Verder geldt er een parkeerverbod en zal ook de toegang tot de garages onmogelijk zijn. Voetgangers zullen geen hinder ondervinden van de werken. Het einde is voorzien voor eind december 2018.

Sint-Norbertusstraat

Aanleg van een verkeersdrempel

Om de verkeersveiligheid te verhogen, installeert de gemeente binnenkort een verkeersdrempel in de Sint-Norbertusstraat. Tijdens deze werken zal het autoverkeer niet toegelaten zijn en zal er een omleiding voorzien zijn. Het voetgangersverkeer blijft wel verzekerd.

J.B. Moyensstraat, J. Sermonlaan, P. Werrieplein

Ondergrondse kledingcontainers

In de loop van de maand september zal de gemeente in de J.B. Moyensstraat, in de J. Sermonlaan en op het P. Werrieplein, ondergrondse kledingcontainers installeren naast de bestaande ondergrondse glasbollen. Tijdens deze werken zal het autoverkeer niet toegelaten zijn en zal er een omleiding voorzien zijn. Het voetgangersverkeer blijft wel verzekerd.

J. De Heynlaan, V. Vandermaelenlaan, M. van Rollegemstraat

Sibelga-netwerk

In september start Sibelga in de J. De Heynlaan, de V. Vandermaelenlaan, alsook in de M. van Rollegemstraat, met werken voor de vernieuwing van zijn netwerk. Er zullen bepaalde omleidingen en parkeerverboden gelden.

F. Lecharlierlaan, Capartstraat en H. Liebrechtstraat

Busvoorzieningen

In het kader van het busplan voert de MIVB momenteel diverse werken uit in de F. Lecharlierlaan, alsook in de H. Liebrechtstraat en in de Capartstraat. Meer info over deze werken vindt u op www.mivb.be.

Tram 9

Meer info over deze werken: www.tram9.brussels - ombudsmantram9@gmail.com - 0497.58.22.57 - www.mivb.be - 0800.94.001 (van 9u tot 12u)

Compensatievergoeding

De inkomenscompensatievergoeding is een federale vergoeding die wordt toegekend aan zelfstandigen die het slachtoffer zijn van hinder ten gevolge van werken op
het openbare domein. Voor meer informatie over deze vergoeding en de stappen die u moet ondernemen om een steunaanvraag in te dienen, kan u terecht op de website van Brussel Economie en Werkgelegenheid.

Afvalophaling

Door bepaalde werven kunnen de vrachtwagens van Net Brussel sommige straten moeilijk of niet bereiken voor de ophaling van de vuilniszakken. Indien dit het geval is voor uw straat, moet u uw vuilniszakken deponeren op de hoek van de straat, tijdens dezelfde uren als gewoonlijk, tijdens de duur van de werken. Voor meer informatie kan u contact opnemen met Net Brussel op 0800.971.81.