U bent hier: Home / Actualiteit / Vanaf 1.02.2021: Uitbreiding zones betalend parkeren

Vanaf 1.02.2021: Uitbreiding zones betalend parkeren

In februari worden de zones betalend parkeren in Jette uitgebreid. Her en der verschijnen er al parkeermeters, wat voor ongerustheid zorgt bij een aantal bewoners van de betrokken straten. Maar geen paniek, tot 1 februari 2021 blijft alles bij het oude.

De voornaamste wijziging vindt plaats in de omgeving van het Koningin Astridplein. De eerder betalende groene zone wordt een betalende grijze zone, wat betekent dat het tarief verhoogt. Deze verhoging gaat wel gepaard met lagere tarieven in de ondergrondse parking. Op die manier wil het Brussels Gewest de bezoekers die iets langer blijven, aanmoedigen om die parking te gebruiken zodat er bovengronds meer rotatie is. Rond de grijze zone komt een betalende groene zone, wat betekent dat een aantal straten waar je vandaag maximum 2 uur kan staan met een parkeerschijf, eveneens betalend worden.

Net als in de Spiegelwijk breidt ook in de buurt van het Brugmannziekenhuis de betalende zone uit en worden verder de de Smet De Naeyerlaan en enkele zijstraten betalend.

Vergeet ook niet dat het tijdslot waarbinnen de betalende zone van toepassing is verlengd wordt tot 20u.

Klik hier voor meer details over deze maatregelen.