U bent hier: Home / Tot uw dienst / Mobiliteit

Mobiliteit

Openbaar vervoer

Trein, tram, metro of bus, Jette is goed bediend qua openbaar vervoer, en het gemeentebestuur moedigt het gebruik ervan dan ook aan. Door ons te verplaatsen met het openbaar vervoer respecteren we het milieu, verminderen we de druk van het autoverkeer en winnen we tijd.

Openbaar vervoer - Lees verder...

Met de fiets

Fietsplan, de Villo!-standplaatsen, fietsboxen,... Ontdek de voordelen van de fiets in de stad.

Met de fiets - Lees verder...

Beperkte mobiliteit

De term 'Persoon met beperkte mobiliteit' (PBM) heeft niet zozeer met een 'handicap' op zich te maken, maar meer met de notie toegankelijkheid en verplaatsing. Daarom horen onder meer zwangere vrouwen, ouderen, leveranciers, enz., thuis in de categorie PBM.

Beperkte mobiliteit - Lees verder...

Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid belangt ons allemaal aan. Het vormt ook een probleem waarvan we allemaal een deel van de oplossing uitmaken. De federale overheid, gemeenten, verenigingen die ijveren voor de zwakke weggebruiker, autobestuurders,... We moeten allemaal onze verantwoordelijkheden opnemen om te komen tot een verkeerssituatie waarin iedereen, jong en oud, voetganger een automobilist, zich in alle veiligheid kan verplaatsen.

Verkeersveiligheid - Lees verder...

Participatie

De gemeente Jette moedigt burgerparticipatie bij mobiliteitsgerelateerde projecten aan. Daarom werd beslist om de Jettenaren steeds meer te betrekken bij studies rond de heraanleg van bepaalde wijken of straten in de gemeente.

Participatie - Lees verder...

MIVB project kerkhof van Jette

In samenwerking met de gemeente van Jette en Brussel Leefmilieu diende de MIVB onlangs een aan­vraag in voor een stedenbouwkun­dige vergunning met het oog op de heraanleg van de tramlijnen 19, 51, 62 en 93 en de openbare ruimte rond het kerkhof van Jette.

MIVB project kerkhof van Jette - Lees verder...