U bent hier: Home / Tot uw dienst / Openbare reinheid / Een hond in de stad / Charter van de beschaafde hond

Charter van de beschaafde hond

Bijna één gezin op drie in ons land heeft een hond. Maar het is niet altijd even eenvoudig om een hond te houden in een stadsomgeving... Dankzij het charter 'Een beschaafde hond' kan u duidelijk maken dat u zich volledig kan vinden in een aantal basisregels die garanderen dat uw hond de andere gebruikers van de openbare ruimte geen overlast bezorgt.

hondDe gemeente wil de Jetse hondenbaasjes een imago bezorgen van 'eigenaars die verantwoordelijkheid aan de dag leggen, geïnformeerd en geëngageerd zijn en hun geliefd huisdier door en door kennen’.   

Toon uw engagement

Wie in de stad een hond wil houden moet zich enkele dagelijkse gewoonten aanmeten. Zo is het verplicht de hond aan de lijn te houden en hem zijn behoefte te laten doen op daartoe voorziene plaatsen. Deze regels zijn terug te vinden in het 'Charter van de beschaafde hond' van de Jetse eco-ambassadeurs.

Kan dit charter u overtuigen? Wenst u zich aan te sluiten bij de inhoud ervan en u te engageren voor een goede verstandhouding tussen hondenbaasjes en andere gebruikers van de openbare ruimte? Maak dat engagement dan kenbaar door het charter online te tekenen.