U bent hier: Home / Actualiteit / Jette heeft een nieuw logo

Jette heeft een nieuw logo

Deze zomer kregen de Jettenaren de kans om mee te stemmen voor het nieuwe logo van de gemeente. Intussen is de beslissing gevallen. Ontdek het nieuwe logo van Jette voor de komende jaren.

Het oude logo was bijna 30 jaar ouden hoewel nostalgici moeite zullen hebben met het afscheid, is het tijd voor een nieuw logo dat symbool staat voor de dynamiek van onzegemeente en ons gemeentebestuur. De afgelopen decennia onderging de gemeente Jette een hele evolutie, net zoals het gemeentebestuur dat steeds dynamischer, digitaler en duurzamer wordt.

De mens staat centraal

De gemeentelijke communicatiedienst realiseerde samen met een interne werkgroep 3 ontwerpen waarna het College, het Directiecomité, het gemeentepersoneel en de Jettenaren hun favoriet ontwerp konden kiezen. De vier groepen kozen massaal voor het eerste ontwerp. Er is niet veel fantasie nodig om in de gestileerde ‘J’ een figuur te herkennen. Het ontwerp benadrukt de filosofie dat in Jette de mens centraal staat, het humanisme. Op het officiële logo prijkt tevens 'Jette' en, kleiner, de postcode‘1090’. De benaming 'Jette' zal vervangen worden volgens de context waarbinnen het logo gebruikt wordt, vb. ‘Cultuur’ of ‘Duurzame ontwikkeling’. De kleuren van Jette, geel en blauw, kregen een warmer jasje aangemeten. De nieuwe kleuren zijn gemakkelijker bruikbaar in de andere grafische ontwerpen van de gemeenteactiviteiten, van affiches tot brochures.

Het nieuwe logo wordt volledig geïntegreerd binnen het gemeentebestuur, met een nieuwe lay-out voor Jette Info, een nieuwe look voor de gemeentelijke website,.... Daarnaast komt het logo stelselmatig op de gemeentelijke voertuigen, de gebouwen, de herbruikbare bekers,... Zo vormt het nieuwe logo een belangrijk onderdeel richting Admin 2.0.