U bent hier: Home / Actualiteit / Shop & Go-parkeerplaatsen in Spiegelwijk

Shop & Go-parkeerplaatsen in Spiegelwijk

Sinds kort zijn in sommige straten in de buurt van het Astridplein parkeerplaatsen beschikbaar waar je gedurende maximum 15 minuten kan parkeren. Ideaal voor wie met de auto langskomt en vlug even bij de bakker of de apotheker wil binnen springen.

Het gaat om parkeerplaatsen van het type ‘Shop & Go’, waar je dus 15 minuten lang – maar ook geen minuut langer – gratis kan parkeren. Enige voorwaarde voor een rechtmatig gebruik van deze plaatsen is dat je achter de vooruit een parkeerticket achterlaat. Zo kan parking.brussels bij een eventuele controle je precieze aankomstuur vaststellen. Deze controles zullen trouwens dagelijks op meerdere tijdstippen plaatsvinden. Wie het waagt om langer dan 15 minuten op een Shop & Go-plaats te parkeren, riskeert een retributie van 25 euro.
 

Gratis ticket ‘betalen’

De betreffende parkeerplaatsen zijn te herkennen aan de markering ‘Shop & Go – 15 min MAX’ op het wegdek, vergezeld van 2 verkeersborden: een met het opschrift ‘Parkeren 3,5t – Betalend’ en een tweede, verklarend bord. Bij het eerste bord kan de vermelding ‘Betalend’ voor verwarring zorgen aangezien de plaatsen gratis zijn, maar het is nu eenmaal het officiële verkeersbord zoals voorzien in de wegcode. Vandaar een tweede bord dat dan weer haarfijn uitlegt dat je er maximum15 minuten gratis mag parkeren, met parkeerticket.

De eerste reeks Shop & Go-parkeerplaatsen vind je in de Leopold I-straat, de Wemmelsesteenweg, de Pierre Timmermansstraat en de Léon Theodorstraat. Binnenkort komen er ook in de Lakenselaan en de Jetselaan.