U bent hier: Home / Tot uw dienst / Openbare ruimte / Lopende werven

Lopende werven

De straten en voetpaden maken een belangrijk deel uit van uw leefomgeving. De gemeente voert op het vlak van openbare werken een proactieve politiek. Dit betekent dat de straten een mooie asfaltlaag krijgen aangemeten en de voetpaden waar nodig vernieuwd worden, dit alles in samenspraak met de nutsvoorzieningsbedrijven.

J. Sermonlaan

Werken MIVB

Midden april start de MIVB met de heraanleg van de bushaltes in de Jacques Sermonlaan. De twee haltes worden gelijktijdig aangepakt en de werken zullen twee weken duren. Het autoverkeer zal beperkt zijn tot 1 rijstrook maar de voetgangers zullen geen hinder ondervinden.

O. Warlandlaan

Werken nutsbedrijven

Sibelga, Proximus en Vivaqua voeren binnenkort werken uit voor de versteviging van hun installaties in de Odon Warlandlaan. In functie van de vooruitgang van de werken geldt een parkeerverbod en zal het autoverkeer niet toegelaten zijn. De straat blijft wel bereikbaar voor voetgangers.

A. Baeckstraat en Wemmelsesteenweg

Werken nutsbedrijven

Sibelga, Proximus, Vivaqua en Euro Fiber voeren binnenkort werken uit voor de versteviging van hun installaties in de Antoine Baeckstraat en in de Wemmelsesteenweg. In functie van de vooruitgang van de werken zal er een parkeerverbod gelden. De straat blijft wel bereikbaar voor voetgangers.

Jestelaan

Heraanleg voetpaden

Het Brussels Gewest is momenteel bezig met de heraanleg van de voetpaden in het gedeelte van de Jetselaan, gelegen tussen de Lakenselaan en de gemeente Koekelberg (kant even huisnummers). Meer info over deze werken: smoussati@sprb.brussels – 0495.59.61.90 of gert.vandepaar@viabuild.be – 0475.44.80.48.

Tram 9

Dikke Beuklaan

Meer info over deze werken: www.tram9.brussels - www.mivb.be - 0800.94.001 (van 9u tot 12u)

Compensatievergoeding

De inkomenscompensatievergoeding is een federale vergoeding die wordt toegekend aan zelfstandigen die het slachtoffer zijn van hinder ten gevolge van werken op het openbare domein. Voor meer informatie over deze vergoeding en de stappen die u moet ondernemen om een steunaanvraag in te dienen, kan u terecht op de website van Brussel Economie en Werkgelegenheid.

Afvalophaling

Door bepaalde werven kunnen de vrachtwagens van Net Brussel sommige straten moeilijk of niet bereiken voor de ophaling van de vuilniszakken. Indien dit het geval is voor uw straat, moet u uw vuilniszakken deponeren op de hoek van de straat, tijdens dezelfde uren als gewoonlijk, tijdens de duur van de werken. Voor meer informatie kan u contact opnemen met Net Brussel op 0800.971.81.

Parkeerkaart ‘werken’

Bewoners van die geen toegang hebben tot hun garage gedurende werven en niet over een bewonerskaart beschikken, kunnen een parkeerkaart ‘werken’ aanvragen. Met deze kaart kunnen ze gedurende de werken parkeren in hun sector. Meer info: Parking.brussels - 0800.35.678.

Handicap en beperkte mobiliteit

Mocht u tijdens deze werken problemen ondervinden om uw woning te bereiken, neem dan contact op met de dienst Stadsaanleg op het nummer 02.423.13.93.