U bent hier: Home / Tot uw dienst / Openbare ruimte / Lopende werven

Lopende werven

De straten en voetpaden maken een belangrijk deel uit van uw leefomgeving. De gemeente voert op het vlak van openbare werken een proactieve politiek. Dit betekent dat de straten een mooie asfaltlaag krijgen aangemeten en de voetpaden waar nodig vernieuwd worden, dit alles in samenspraak met de nutsvoorzieningsbedrijven.

Jetselaan

Bekabeling

De MIVB, Elia, Proximus, Vivaqua en Sibelga zijn in november gestart met bekabelings- en graafwerken op de Jetselaan (tussen de Lakenselaan en metrostation Simonis). De duur van de werken wordt geschat op 125 dagen. Voor het autoverkeer is er is een omleiding voorzien en geldt er een gefaseerd parkeerverbod, in functie van de vordering van de werken. Het voetgangersverkeer blijft wel verzekerd.

Fernand Pirestraat en de Keersmaekerstraat

Bekabeling

In de Fernand Pirestraat en de de Keersmaekerstraat zijn Sibelga, Telenet en Proximus in februari gestart met werken aan de bekabeling, de waterleiding en de vernieuwing van de aansluitingen. De duur van deze werken wordt geschat op 80 werkdagen. Tijdens deze periode geldt een gefaseerd parkeerverbod, in functie van de vordering van de werken. Voetgangers ondervinden geen hinder van de werken.

Vincent Vandermaelenlaan, Joseph De Heynlaan, Max Tircherplein

Bekabeling en vernieuwing van de openbare verlichting

In april start Sibelga met bekabelings- en graafwerken, alsook met de vernieuwing van de aansluitingen in de Vincent Vandermaelenlaan, de Joseph De Heynlaan en op het Max Tircherplein. Ook de openbare verlichting wordt aangepakt. Deze werken zouden zo’n 100 werkdagen in beslag nemen en gedurende deze periode zal, in functie van de vordering van de werken, een gefaseerd parkeerverbod gelden. Voetgangers zullen geen hinder ondervinden van de werken.

Paul de Mertenlaan

Vernieuwing van het waterdistributienet

Vivaqua zal in maart het waterdistributienet vernieuwen in het gedeelte van de Paul de Mertenlaan gelegen tussen de Jetsesteenweg en de Jetselaan. De duur van de werken wordt geschat op 40 werkdagen en in functie van de vordering van de werken zal tijdens deze periode een gefaseerd parkeerverbod gelden. Het voetgangersverkeer blijft gegarandeerd.

Léon Theodorstraat

Plaatselijke vervanging van de tramsporen

De MIVB vervangt nog tot 9 maart plaatselijk de tramsporen in de Léon Theodorstraat, tussen de H. Werriestraat en de G. Van Huynegemstraat. Tijdens deze werken is de rijbaan volledig gesloten voor alle verkeer en geldt een gefaseerd parkeerverbod. De voetpaden blijven begaanbaar en tram 19 rijdt normaal.

Tentoonstellingslaan

Vernieuwing van het evacuatienetwerk voor regenwater

Brussel Mobiliteit zal in maart starten met de vernieuwing van het evacuatienetwerk voor regenwater ter hoogte van de Tentoonstellingslaan, tussen de Dieleghemdreef en de Jean-Baptiste Moyensstraat. De duur van de werken wordt geraamd op 55 werkdagen. Het voetgangersverkeer blijft gegarandeerd.

Tram 9

Koningin Astridplein, Léon Theodorstraat, Jetselaan en Tentoonstellingslaan

De werken rond tram 9 concentreren zich momenteel in de directe omgeving van het Koningin Astridplein. Na de vervanging van de tramsporen in de Léon Theodorstraat en de Jetsesteenweg, verloopt het tramverkeer er opnieuw normaal. De werken rond tram 9 gaan verder in de buurt van de Tentoonstellingslaan en de Jetselaan, en op het Koningin Astridplein zelf, met omleidingen voor het bus- en autoverkeer als gevolg.

Meer info over deze werken: www.tram9.brussels - ombudsmantram9@gmail.com - 0497.58.22.57 - www.mivb.be - 0800.94.001 (van 9u tot 12u)

Compensatievergoeding

De inkomenscompensatievergoeding is een federale vergoeding die wordt toegekend aan zelfstandigen die het slachtoffer zijn van hinder ten gevolge van werken op
het openbare domein. Voor meer informatie over deze vergoeding en de stappen die u  moet  ondernemen  om  een  steunaanvraag  in  te  dienen,  kan  u  terecht  op  de website van Brussel Economie en Werkgelegenheid.