U bent hier: Home / Tot uw dienst / Openbare ruimte / Lopende werven

Lopende werven

De straten en voetpaden maken een belangrijk deel uit van uw leefomgeving. De gemeente voert op het vlak van openbare werken een proactieve politiek. Dit betekent dat de straten een mooie asfaltlaag krijgen aangemeten en de voetpaden waar nodig vernieuwd worden, dit alles in samenspraak met de nutsvoorzieningsbedrijven.

Jetselaan

Bekabeling

De MIVB, Elia, Proximus, Hydrobru en Sibelga zijn in november gestart met bekabelings- en graafwerken op de Jetselaan (tussen de Lakenselaan en metrostation Simonis). De duur van de werken wordt geschat op 125 dagen. Voor het autoverkeer is er is een omleiding voorzien en, in functie van de vordering van de werken, geldt er een gefaseerd parkeerverbod. Het voetgangersverkeer blijft wel verzekerd.

Dikke Beuklaan

Bekabeling

Sibelga begint in januari met bekabelings- en graafwerken en het herstel van de aansluitingen in de Dikke Beuklaan (tussen de Tentoonstellingslaan en de J. Palfijnlaan). De duur van de werken wordt geschat op 125 dagen. In functie van de vordering van de werken, geldt er een gefaseerd parkeerverbod. Het voetgangersverkeer blijft wel verzekerd.

Tram 9

Koningin Astridplein, Léon Theodorstraat, Jetselaan en Tentoonstellingslaan

De werken rond tram 9 concentreren zich momenteel in de directe omgeving van het Koningin Astridplein. Na de vervanging van de tramsporen in de Léon Theodorstraat en de Jetsesteenweg, verloopt het tramverkeer er opnieuw normaal. De werken rond tram 9 gaan verder in de buurt van de Tentoonstellingslaan en de Jetselaan, en op het Koningin Astridplein zelf, met omleidingen voor het bus- en autoverkeer als gevolg.

Meer info over deze werken: www.tram9.brussels - ombudsmantram9@gmail.com - 0497.58.22.57 - www.mivb.be - 0800.94.001 (van 9u tot 12u)

Compensatievergoeding

De inkomenscompensatievergoeding is een federale vergoeding die wordt toegekend aan zelfstandigen die het slachtoffer zijn van hinder ten gevolge van werken op
het openbare domein. Voor meer informatie over deze vergoeding en de stappen die u  moet  ondernemen  om  een  steunaanvraag  in  te  dienen,  kan  u  terecht  op  de website van Brussel Economie en Werkgelegenheid.