U bent hier: Home

Nieuws uit onze gemeente

Update coronavirus – 13.03 – nieuwe maatregelen

Update coronavirus – 13.03 – nieuwe maatregelen

De Nationale Veiligheidsraad heeft bijkomende maatregelen getroffen om de bevolking te beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus in België. Deze maatregelen gaan in vanaf vrijdag 13 maart 2020 middernacht tot en met 3 april. België blijft in de versterkte fase 2 (op een schaal van 3) van het risicobeheerplan, maar het beheer is voortaan gecentraliseerd op federaal niveau.

Update coronavirus – 13.03 – nieuwe maatregelen - Lees verder...

Update coronavirus - 12.03 - uitstel intergenerationele activiteiten

Update coronavirus - 12.03 - uitstel intergenerationele activiteiten

De maatregelen rond het Coronavirus zijn verstrengd met het oog op de bescherming van de kwetsbare groepen, waaronder de senioren. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist om tot de Paasvakantie alle intergenerationele activiteiten uit te stellen. Concreet geldt dit onder meer voor de organisatie van het Feest van het Gezin, het lentefeest voor de senioren, de grote evenementen van de muziekacademie,…

Update coronavirus - 12.03 - uitstel intergenerationele activiteiten - Lees verder...

Feest van het Gezin - UITGESTELD

Feest van het Gezin - UITGESTELD

Vanwege het coronavirus is het Feest van het Gezin dat plaats zou vinden op 21 maart 2020 uitgesteld tot een latere datum (te bepalen).

Feest van het Gezin - UITGESTELD - Lees verder...

Applausdag voor fietsers op de Crocqlaan - Uitgesteld

Applausdag voor fietsers op de Crocqlaan - Uitgesteld

Vanwege het coronavirus is de inhuldiging van de Crocqlaan met de applausdag voor fietsers, die plaats zou vinden op 20 maart 2020, uitgesteld.

Applausdag voor fietsers op de Crocqlaan - Uitgesteld - Lees verder...

Lancering No Impact Jette 2020

Lancering No Impact Jette 2020

Na twee edities vol workshops, ontmoetingen en ontdekkingen, komt No Impact Jette in 2020 terug met een gloednieuwe editie. Het ultieme doel blijft ons consumptiepatroon veranderen om onze impact op het milieu te beperken en meteen ook wat geld te besparen.

Lancering No Impact Jette 2020 - Lees verder...

Jetse Waterdag - Uitgesteld

Jetse Waterdag - Uitgesteld

Vanwege het coronavirus is de Jetse Waterdag, die plaats zou vinden op 22 maart 2020, uitgesteld.

Jetse Waterdag - Uitgesteld - Lees verder...

22 maart > 24 april - Expo ‘Brussel gevoelig voor water’

22 maart > 24 april - Expo ‘Brussel gevoelig voor water’

De tentoonstelling ‘Brussel gevoelig voor water’ toont de verwezenlijkingen in het kader van het onderzoek en de participatieve acties van de vzw Brusseau. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan een belangrijk maatschappelijk en ecologisch probleem in het Brussels Gewest: de overstromingen.

22 maart > 24 april - Expo ‘Brussel gevoelig voor water’ - Lees verder...

Info coronavirus

Info coronavirus

Na de eerste gevallen van het coronavirus in België, nam burgemeester Hervé Doyen op maandag 2 maart 2020 deel aan een vergadering van de Gewestelijke Veiligheidsraad, samengeroepen door Minister-President Rudi Vervoort. De nadruk lag op het belang van coherente beslissingen en maatregelen op federaal, gewestelijk en lokaal niveau.

Info coronavirus - Lees verder...

Gemeentelijk Jaarverslag in een nieuw jasje

Gemeentelijk Jaarverslag in een nieuw jasje

Wist je dat Jette 9 parken en bossen telt? Dat 38 de gemiddelde leeftijd van de Jettenaar is? Dat het College van Burgemeester en Schepenen op 1 jaar tijd 6.465 beslissingen neemt en dat het meeste geld naar het onderwijs gaat? Dit en veel meer ontdek je in het Gemeentelijke Jaarverslag, dat voor deze editie in een nieuw jasje gestopt werd.

Gemeentelijk Jaarverslag in een nieuw jasje - Lees verder...

Nieuw Algemeen Politiereglement

Nieuw Algemeen Politiereglement

Eind januari keurde de Jetse Gemeenteraad het nieuw Algemeen Politiereglement goed. Voor het eerst sinds de oprichting van de verschillende politiezones zal er 1 politiereglement gelden voor de 19 Brusselse gemeenten. De regels uit het document gelden voortaan dus op het volledige Brusselse grondgebied.

Nieuw Algemeen Politiereglement - Lees verder...

Van 26 februari tot 1 maart 2020 - Cinema Fonkel

Van 26 februari tot 1 maart 2020 - Cinema Fonkel

In de krokusvakantie strijkt het kinderfilmfestival Cinema Fonkel opnieuw neer in Jette. Een festival met elke dag een straffe kinder- of jeugdfilm, achtereenvolgens vertoond in Ploef!, GC Essegem, LaMI, Labolobo en de bib, en dat helemaal gratis!

Van 26 februari tot 1 maart 2020 - Cinema Fonkel - Lees verder...