U bent hier: Home

Nieuws uit onze gemeente

Zone 30 in (bijna) heel Jette

Zone 30 in (bijna) heel Jette

Het is zover: op 4 mei wordt het hele Jetse grondgebied zone 30 voor het gemotoriseerd verkeer. Dat betekent dat op alle wegen in de gemeente – op enkele gewestelijke assen na – de toegelaten maximumsnelheid op 30 kilometer per uur ligt.

Zone 30 in (bijna) heel Jette - Lees verder...

Een mondmasker voor de Jettenaren

Een mondmasker voor de Jettenaren

De gemeente Jette is zich van bij aanvang bewust van haar verantwoordelijkheid binnen de huidige coronacrisis en is daarom actief bezig met de voorbereiding van het ter beschikking stellen van mondmaskers voor haar bewoners.

Een mondmasker voor de Jettenaren - Lees verder...

Vanaf 4 mei: geleidelijke afbouw coronamaatregelen

Vanaf 4 mei: geleidelijke afbouw coronamaatregelen

Vanaf 4 mei start België met de geleidelijke afbouw van de maatregelen tegen het coronavirus. Deze maatregelen kunnen echter ook teruggeschroefd worden, mocht het aantal ziekenhuisopnames terug uit de hand lopen. Vanaf 4 mei gelden de volgende maatregelen (wetende dat de maatregelen die niet expliciet vermeld worden, behouden blijven):

Vanaf 4 mei: geleidelijke afbouw coronamaatregelen - Lees verder...

Vervanging overwegen in Jette

Vervanging overwegen in Jette

Om de veiligheid op haar netwerk te verhogen, vervangt Infrabel verschillende overwegen, onder meer in de Sint-Annastraat en in de Bosstraat, door onderdoorgangen.

Vervanging overwegen in Jette - Lees verder...

COVID-19 en economische maatregelen

COVID-19 en economische maatregelen

De Brusselse regering heeft zowel voor de profitsector als voor de non-profitsecor heel wat hulp-, steun- en begelei­dingsmaatregelen aangekondigd en uitgerold. In totaal heeft de regering voor deze economische en sociale maatre­gelen meer dan 300 miljoen euro vrijgemaakt. Ook de Federatie Wallonië-Brussel en de Federale overheid komen met steunmaatregelen over de brug.

COVID-19 en economische maatregelen - Lees verder...

Een frisse neus halen? Respecteer de richtlijnen!

Een frisse neus halen? Respecteer de richtlijnen!

Nog minstens tot 3 mei, moeten mensen zoveel mogelijk thuis blijven. Als u de benen wil strekken in de parken, moet u enkele voorschriften respecteren. Wandelen, fietsen en joggen zijn toegestaan, maar de social distancing, cruciaal in de strijd tegen het coronavirus, geldt ook als u een frisse neus haalt. Opgelet! Wie de richtlijnen niet respecteert, zal beboet worden. De eerste boete bedraagt 250 €! In geval van herhaling, wordt er een proces-verbaal opgesteld en riskeert men voor de rechtbank te moeten verschijnen!

Een frisse neus halen? Respecteer de richtlijnen! - Lees verder...

Update coronavirus - 17.04 - verlenging van de maatregelen tot 3.05

Update coronavirus - 17.04 - verlenging van de maatregelen tot 3.05

Afgelopen woensdag 15 april besliste de nationale Veiligheidsraad om de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus te verlengen tot 3 mei.

Update coronavirus - 17.04 - verlenging van de maatregelen tot 3.05 - Lees verder...

Labolobo: virtueel contact houden

Labolobo: virtueel contact houden

Labolobo is een vzw die werkt rond sociaal contact en de strijd van stadsmensen, met name senioren, tegen isolement. In deze periode van afzondering spoort de vereniging iedereen aan om de aandacht op een andere manier te tonen.

Labolobo: virtueel contact houden - Lees verder...

Geen bezoek tot nader order in het OCMW-rusthuis

Geen bezoek tot nader order in het OCMW-rusthuis

De federale regering heeft via Eerste Minister Sophie Wilmès de beslissingen van het Nationaal Veiligheidsraad toegelicht op een persconferentie. Een van de nieuwe maatregelen is het (eventueel) toestaan van 1 bezoeker per bewoner in een woonzorgcentrum. We willen er echter op wijzen dat tot nader order bezoekers nog niet toegelaten zijn tot het OCMW-rusthuis.

Geen bezoek tot nader order in het OCMW-rusthuis - Lees verder...

De dienst Bemiddeling biedt een luisterend oor

De dienst Bemiddeling biedt een luisterend oor

Net als iedereen heeft ook het netwerk van publieke bemiddelingsdiensten van de interpersoonlijke conflicten van de Brusselse gemeenten zijn manier van werken in deze quarantaineperiode moeten aanpassen. En ook al heeft het directe contact plaats gemaakt voor indirecte uitwisselingen, de bemiddelingsdiensten blijven voor u klaarstaan.

De dienst Bemiddeling biedt een luisterend oor - Lees verder...

Blauwe en gele zakken: ophalingen hervat

Blauwe en gele zakken: ophalingen hervat

Goed nieuws! Na een reorganisatie van de ophalingen en rekening houdend met de geldende maatregelen, kan Net Brussel de ophaling van de meeste blauwe en gele vuilniszakken opnieuw verzekeren.

Blauwe en gele zakken: ophalingen hervat - Lees verder...

Geef het voorbeeld, stop het virus

Geef het voorbeeld, stop het virus

Het is prachtig lenteweer en de maatregelen om het coronavirus in te dijken kunnen stilaan zwaar beginnen wegen. Het is echter belangrijk om nog even vol te houden, binnen te blijven, goed de handen te wassen en de social distancing te respecteren. Enkel zo kunnen we het virus stoppen.

Geef het voorbeeld, stop het virus - Lees verder...