U bent hier: Home

Nieuws uit onze gemeente

Hoop in bange dagen

Hoop in bange dagen

De coronacrisis die we beleven – intussen reeds zowat 10 maanden – vormt een van de grootste uitdagingen van de laatste decennia. Op vlak van volksgezondheid natuurlijk, maar ook op sociaal vlak, op economisch vlak, op organisatorisch vlak,… Maar ook voor elk van ons persoonlijk vormt deze crisis een zware uitdaging.

Hoop in bange dagen - Lees verder...

Laat ons (lokaal) solidair zijn

Laat ons (lokaal) solidair zijn

Als de coronacrisis ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat we solidair moeten zijn met mekaar en dat de vele solidariteitsorganisaties een fundamentele rol spelen in onze samenleving. Nu de eindejaarsperiode eraan komt, is het de ideale gelegenheid om hen te steunen met een gift.

Laat ons (lokaal) solidair zijn - Lees verder...

Brussels Gewest wordt zone 30

Brussels Gewest wordt zone 30

In Jette zijn alle gemeentewegen het al, en nu maakt het hele Brusselse grondgebied zich klaar om zone 30 te worden. Vanaf 1 januari 2021 wordt de maximumsnelheid van 30 km/u de algemene regel in alle straten van de hoofdstad. Dat wordt een grote aanpassing voor alle bewoners, bedrijven, pendelaars en bezoekers van het Brussels gewest, maar opent de weg voor een autoluwe stad.

Brussels Gewest wordt zone 30 - Lees verder...

Actieplan Gelijke kansen

Actieplan Gelijke kansen

Het Platform voor Gelijke Kansen, dat iets meer dan een jaar geleden van start ging, bracht mensen en verenigingen samen rond drie thema’s: de LGBTQI+-gemeenschap, de gelijkheid vrouwen-mannen, en handicap. Het doel was een Jets Actieplan voor Gelijke Kansen op te stellen.

Actieplan Gelijke kansen - Lees verder...

Oproep Technisch Directeur/Directrice Gemeentelijk Patrimonium

Oproep Technisch Directeur/Directrice Gemeentelijk Patrimonium

Het gemeentebestuur organiseert een aanwervings- en bevorderingsexamen voor de functie Technisch Directeur/Directrice Gemeentelijk Patrimonium (A7) (m/v/x).

Oproep Technisch Directeur/Directrice Gemeentelijk Patrimonium - Lees verder...

Versoepelingen coronamaatregelen voor erediensten

Versoepelingen coronamaatregelen voor erediensten

Vrijdag 11 december 2020 heeft de federale regering en de regeringen van de gefedereerde entiteiten in het Overlegcomité besloten om de coronaregels die van toepassing zijn op erediensten, enigszins te versoepelen.

Versoepelingen coronamaatregelen voor erediensten - Lees verder...

Vanaf 1.02.2021: Uitbreiding  zones betalend parkeren

Vanaf 1.02.2021: Uitbreiding zones betalend parkeren

In februari worden de zones betalend parkeren in Jette uitgebreid. Her en der verschijnen er al parkeermeters, wat voor ongerustheid zorgt bij een aantal bewoners van de betrokken straten. Maar geen paniek, tot 1 februari 2021 blijft alles bij het oude.

Vanaf 1.02.2021: Uitbreiding zones betalend parkeren - Lees verder...

Proxy Chimik-kalender 2021

Proxy Chimik-kalender 2021

Huishoudelijk chemisch afval is slecht voor het milieu en vraagt dus een speciale behandeling. Als u niet naar een Recypark kan gaan, kan u dit afval elke maand binnenbrengen bij een inzamelpunt van Proxy Chimik.

Proxy Chimik-kalender 2021 - Lees verder...

Zondagsmarkt weer met normale bezetting

Zondagsmarkt weer met normale bezetting

Na een novembermaand op halve kracht te hebben gedraaid, kan de Jetse zondagsmarkt vanaf 6 december weer in zijn volle glorie de eindejaarsperiode aanvatten.

Zondagsmarkt weer met normale bezetting - Lees verder...

Coronamaatregelen tot 15 januari

Coronamaatregelen tot 15 januari

De federale overheid besliste dat de winkels terug de deuren mogen openen, maar verder blijven er strenge maatregelen gelden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zullen minstens tot 15 januari gelden. Geen versoepeling dus van onze bubbel met de eindejaarsfeesten. De eerste minister vroeg om als een ploeg van 11 miljoen Belgen samen te strijden tegen het coronavirus.

Coronamaatregelen tot 15 januari - Lees verder...

Verdubbeling 'Be Jette'-premie voor lage inkomens

Verdubbeling 'Be Jette'-premie voor lage inkomens

Vorig jaar voerde Jette een taxshift door waarbij de inkomensbelasting werd verlaagd en de onroerende voorheffing verhoogd. Naast een inkomensverhoging, leverde die voor Jetse eigenaars die in hun eigen woning wonen, een 'Be Jette'-premie van 35 euro op om de stijging van de onroerende voorheffing te compenseren. Maar omdat deze premie voor sommige eigenaars met een laag inkomen niet volstaat om de negatieve impact van de taxshift te compenseren, heeft de gemeente nu beslist om geld vrij te maken voor een tweede, forfaitaire premie van nog eens 35 euro.

Verdubbeling 'Be Jette'-premie voor lage inkomens - Lees verder...

Jette Info verschijnt pas midden december

Jette Info verschijnt pas midden december

Om de Jettenaren zo goed mogelijk te informeren over de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, zal de nieuwe Jette Info pas midden december verschijnen. U mag het decembernummer dus vanaf 16 december in uw bus verwachten.

Jette Info verschijnt pas midden december - Lees verder...