U bent hier: Home / Actualiteit / Premie elektrische fiets of bakfiets

Premie elektrische fiets of bakfiets

Sinds midden mei 2017 geeft de gemeente een premie aan iedere Jettenaar die zich een nieuwe e-bike – een fiets die elektrische ondersteuning tot 25 km per uur levert – aanschaft. Deze premie werd op 1 januari 2018 uitgebreid tot bakfietsen.

De premie werd vastgelegd op 15% van de aankoopprijs, met een maximum van 150 euro voor de e-bikes en een maximum van 300 euro voor de bakfietsen. 1 gezin heeft recht heeft op maximum 2 premies voor een periode van 3 jaar. Deze maatregel past volledig in het actieve fietsbeleid van de gemeente die met dit financieel duwtje in de rug de weggebruikers wil overtuigen die twijfelen om de auto in te ruilen voor de fiets. Voor alle duidelijkheid, de premie voor bakfietsen is niet beperkt tot enkel elektrische fietsen.

Wie komt in aanmerking voor de premie? In principe iedere Jettenaar die meerderjarig is. De precieze modaliteiten voor de aanvraag van de premie vindt u terug in het reglement voor de toekenning ervan. Klik op een van onderstaande links om het desbetreffende aanvraagformulier te downloaden: