U bent hier: Home / Tot uw dienst / Handel / Voedselinspectie Jette

Voedselinspectie Jette

De Jetse cel Hygiëne controleert de hygiënische omstandigheden in scholen, rusthuizen, horecazaken en algemene voedingswinkels in Jette.

De cel Hygiëne maakt deel uit van de dienst Grondgebiedbeheer (Stedenbouw). Zij heeft een begeleidende en raadgevende rol, maar kan in sommige gevallen ingrijpen en dwingende maatregelen opleggen.

Controles

De ambtenaren van de cel Hygiëne voeren controles uit in horecazaken en bij gemeentelijke instanties (scholen, zorgcentra,...) om er de keuken en installaties te controleren. Bij deze bezoeken worden ze soms bijgestaan door inspecteurs van het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) of van Brulabo (Brussels Intercommunaal Laboratorium voor Scheikunde en Bacteriologie).

Klachten en overlast

De cel Hygiëne behandelt ook de klachten i.v.m. overlast (lawaai, geurhinder,...) veroorzaakt door horecazaken, handelszaken, enz. Samen met de politie contacteert ze indien nodig de verantwoordelijke uitbaters van deze zaken om hen te horen en eventueel een waarschuwing te geven.

Dienst Grondgebiedbeheer
Cel Milieuvergunningen en Hygiëne
- Jette
Léon Theodorstraat 108 - 1090 Jette
02.422.31.51/55/08 - stedenbouw.1090@jette.irisnet.be