U bent hier: Home / Actualiteit / Street artparcours Yes we can – Jette 2020

Street artparcours Yes we can – Jette 2020

Op vraag van de gemeente Jette, stippelde Kool Koor, een van de pioniers van de New Yorkse graffitibeweging en sinds 1999 in Brussel woont, een internationaal artistiek parcours uit. Het doel van dit parcours is om de wijken met elkaar te verbinden en de sociale inclusie te stimuleren. Street art wordt zo gebruikt als middel voor openheid en dialoog met de lokale bewoners. Het centrale thema van de fresco's zijn de mensenrechten.

Ontdek de kunstenaars en de fresco's

De kunstenaars (m/v) werken in figuratieve en abstracte stijl en werden voor dit parcours geselecteerd vanwege hun artistieke betrokkenheid op het vlak van mensenrechten, hun professionalisme en hun talent voor monumentale werken in de openbare ruimte.

Virtuele tour fresco's

Alvari
Belgische kunstenaar van Nederlandse afkomst
Het Gemeentehuis -Wemmelsesteenweg 100
Artikel 18

Dourone
Spaans-Frans kunstenaarsduo
Crèche Ylo de Jardin - Burgemeester Jean Neyberghlaan 15C
Artikel 26

Kool Koor
New Yorkse kunstenaar
Academie - Wilgstraat 1
Artikel 27

Shamisa Debroey
Belgisch-Zimbabwaanse kunstenares
Paul Garcetpark
Artikel 2

Shoof
Tunesische kunstenaar
Oude Smidse - Wemmelsesteenweg 306
Artikel 19

Soaz
Brusselse kunstenares
La Maison Bleue - Bonaventurestraat 9
Artikel 25

Mensenrechten

Jette zet zich in voor de mensenrechten, onder meer via het adopteren van drie personen in gevaar (klik hier voor meer info). Yes we can – Jette 2020 sluit zich hierbij aan en laat de kunstenaars een grafische reflectie maken rond dit thema. Hiervoor heeft elke artieste een artikel geselecteerd uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens die hij/zij op een muur binnen de gemeente tot leven zal wekken. Het artikel en de tekening zullen in dialoog treden met het gebouw waarop de fresco een plaats krijgt.

Expo

Yes we can – Jette 2020 is een streetartparcours met 6 monumentale fresco’s en 60 geverfde publieke vuilnisbakjes, verdeeld over het Jetse grondgebied, om de impact van het parcours nog te versterken. De vuilnisbakjes zullen niet alleen de Jettenaren sensibiliseren over het gebruik ervan, maar ook de bezoekers naar de fresco’s leiden.U kan het frescoparcours tijdens een herfstwandeling ontdekken. Nog tot 3 oktober vindt er in LaMI een expo plaats, waarbij u een duik kan nemen in het universum van de kunstenaars. De beschilderde vuilnisbakjes kunnen eveneens ontdekt worden vooraleer ze geïnstalleerd worden in de Jetse straten. Er wordt tevens een schrijfmarathon georganiseerd voor de drie personen in gevaar die door Jette geadopteerd zijn.

Expo artistiek parcours
van 19 september tot 3 oktober
van woensdag tot zaterdag van 14u tot 17u
LaMI, Wemmelsesteenweg 249