U bent hier: Home

Nieuws uit onze gemeente

Gemeentediensten: enkel op afspraak

Gemeentediensten: enkel op afspraak

In het kader van de strijd tegen het coronavirus gelden er specifieke maatregelen voor de toegang tot de verschillende gemeentediensten. Zo moet u steeds een afspraak maken vooraleer u langskomt op het gemeentebestuur.

Gemeentediensten: enkel op afspraak - Lees verder...

Klassiek in de Abdij - 6 februari 2022 - Quatuor Taurus

Klassiek in de Abdij - 6 februari 2022 - Quatuor Taurus

De eerste zondag van februari kunnen we weer genieten van een nieuw klassiek concert in de Abdij van Dielegem. Gast deze maand is het kwartet Quatuor Taurus.

Klassiek in de Abdij - 6 februari 2022 - Quatuor Taurus - Lees verder...

Vaccinatie-antenne Mercier - openingsdagen januari

Vaccinatie-antenne Mercier - openingsdagen januari

U kan zich nog steeds laten vaccineren in de vaccinatie-antenne in het station van Jette, op het Kardinaal Mercierplein. Ontdek hieronder de openingsdagen tot eind januari.

Vaccinatie-antenne Mercier - openingsdagen januari - Lees verder...

25.01.2022 - infovergadering nieuw verkeersplan Lecharlierwijk

25.01.2022 - infovergadering nieuw verkeersplan Lecharlierwijk

Op dinsdag 25 januari kunnen de omwonenden deelnemen aan de online infovergadering rond het nieuwe verkeersplan voor de Lecharlierwijk.

25.01.2022 - infovergadering nieuw verkeersplan Lecharlierwijk - Lees verder...

Virtuele schoolbezoeken in Jette

Virtuele schoolbezoeken in Jette

Wie thuis een ukje heeft rondlopen dat geboren is in 2020, kan zich in maart 2022 aanmelden voor een Nederlandstalige school voor hem of haar. Bepaal vooraf wel welke scholen jouw voorkeur wegdragen. Een ‘virtueel schoolbezoek’ kan je hierbij op weg helpen…

Virtuele schoolbezoeken in Jette - Lees verder...

Waar en wanneer uw kerstboom buiten zetten?

Waar en wanneer uw kerstboom buiten zetten?

Net als tuinafval hoort uw kerstboom thuis bij het groenafval. Na de feesten kan u hem dus buiten zetten op de dagen dat het tuinafval wordt opgehaald, namelijk op dinsdag- of donderdagnamiddag, afhankelijk van uw sector (zie ophaalkalender).

Waar en wanneer uw kerstboom buiten zetten? - Lees verder...

Mozaïeken brengen kleur in Jette

Mozaïeken brengen kleur in Jette

Zowat 10 jaar geleden, maakten de eerste mozaïeken hun intrede in de Jetse straten. Ze gaven meteen een kleurrijke toets aan ons straatbeeld. De projecten waarbij bewoners, vzw's en andere organisaties de handen in mekaar sloegen, vormden enerzijds een artistiek project en anderzijds een sociaal project waarbij de ontmoeting centraal stond.

Mozaïeken brengen kleur in Jette - Lees verder...

Animatoren vakantiespeelplein Kids’ Holidays gezocht

Animatoren vakantiespeelplein Kids’ Holidays gezocht

Voor onze speelpleinwerking Kids’ Holidays zijn we op zoek naar animatoren voor de begeleiding van kinderen van 3 tot en met 12 jaar tijdens de Paasvakantie en de maanden juli en augustus 2022. Heb je zin om een groep kinderen een superfijne ervaring tijdens hun vakantie te bieden? Ben je een echte speelvogel met een hart voor kinderen? Kan je je minimum 2 weken engageren? Dan is deze oproep misschien wel iets voor jou!

Animatoren vakantiespeelplein Kids’ Holidays gezocht - Lees verder...

Jetse Helden

Jetse Helden

Jette telt heel wat helden. Deze personen zetten zich stuk voor stuk onbaatzuchtig in voor de samenleving en de medemens. Hun dagelijkse inzet maakt een wezenlijk verschil op cultureel vlak, sociaal, leefmilieu, gezondheid, solidariteit,… Kortom, ze maken van Jette een (nog) aangenamere plek om te leven.

Jetse Helden - Lees verder...

'Jettenaren van de wereld'

'Jettenaren van de wereld'

De serie ‘Jettenaren van de wereld’, die u elke maand terugvindt in Jette Info, viert haar derde verjaardag! Van de 178 nationaliteiten die onze gemeente telt, passeerden al 24 de revue. Nog 154 te gaan dus! En welke personen en landen de volgende maanden aan bod komen, kan u als lezer mee bepalen.

'Jettenaren van de wereld' - Lees verder...

MIVB-werf Kerkhof van Jette - fase 2 (januari-maart 2022)

MIVB-werf Kerkhof van Jette - fase 2 (januari-maart 2022)

Na de werken van de nutsbedrijven start de MIVB in januari met de tweede heraanlegfase van de omgeving van het Kerkhof van Jette. Deze fase omvat de aanleg van de rails en loopt van januari tot maart 2022.

MIVB-werf Kerkhof van Jette - fase 2 (januari-maart 2022) - Lees verder...

Helden van Jette

Helden van Jette

Naar aanleiding van het nummer 300 van Jette Info plaatsten we 9 helden van Jette in de kijker die zich, vaak belangeloos, inzetten voor hun medebewoners. Hun menslievendheid en motivatie maakt een wezenlijk verschil op het vlak van cultuur, samenleving, leefmilieu, gezondheid,… We zetten de reeks verder op de website waar we elke maand een nieuwe held voorstellen.

Helden van Jette - Lees verder...