U bent hier: Home / Actualiteit / Een mondmasker voor de Jettenaren

Een mondmasker voor de Jettenaren

De gemeente Jette is zich van bij aanvang bewust van haar verantwoordelijkheid binnen de huidige coronacrisis en is daarom actief bezig met de voorbereiding van het ter beschikking stellen van mondmaskers voor haar bewoners.

Waarom circuleren er dan tegenstrijdige berichten in de pers en op sociale media? Waarschijnlijk omdat de gemeente weigert aan aankondigingspolitiek te doen, omdat ze zich bewust is van de bevoorradingsmoeilijkheden en omdat ze zich aanpast aan de beslissingen tegen het coronavirus op federaal niveau. Hieronder ontdekt u concreet wat de gemeente Jette realiseert.

In het kader van de afbouw van de afzonderingsmaatregelen, zal de gemeente maskers ter beschikking stellen van de Jettenaren, met bijzondere aandacht voor de volgende groepen:

  • de Jetse senioren (65 jaar en ouder)
  • de Jettenaren van 12 jaar en ouder die zich geen mondmasker konden aanschaffen bij de apothekers of in een handelszaak, die er geen ontvingen van hun werknemer, via een naaicollectief of via een andere instantie

Hoe zullen deze maskers voor de Jettenaren bekomen worden?

  • Via directe aankopen bij verschillende leveranciers (de gemeente heeft 3 bestellingen geplaatst voor een totaal van meer dan 50.000 maskers)
  • Via lokale solidariteitsacties, waaronder het initiatief ‘Masques de Jette’
  • Via het opgerichte naaiatelier van het Gemeentebestuur zelf
  • Via een eventuele gewestelijke aankoop (als deze aankoop gebeurt, zal elke Jettenaar meer dan 1 masker ontvangen)

Hoe zullen deze mondmaskers verdeeld worden?

  • Via de post voor de Jetse senioren voor 15 mei
  • Via afhaling op verschillende plaatsen voor de bevolking (bijkomende informatie volgt te gepasten tijde)

Als werkgever stellen het gemeentebestuur en het OCMW van Jette eveneens maskers ter beschikking van het voltallig gemeentepersoneel (waaronder het personeel van de gemeentelijke crèches en de leerkrachten van de gemeentescholen) en van het OCMW-personeel.

We herhalen ook dat wie een beetje handig is met naald en draad, relatief eenvoudig zelf een masker kan naaien voor zichzelf en zijn naasten. De handleiding vindt u hier.