U bent hier: Home / Actualiteit / Van april tot oktober: Opendeurdagen van de biodiversiteit

Van april tot oktober: Opendeurdagen van de biodiversiteit

De didactische tuin, verscholen tus­sen de dienst Beplantingen en de Kinderboerderij, houdt van april tot oktober elke maand open­ deur.

In deze oase van groen kan je met het hele gezin een bezoekje brengen en nader kennismaken met drie projecten:

  • Compostdemonstratie: ontdek het proces en de geheimen van het composteren en bestook meester-composteerder Jean met al je vragen rond dit thema.
  • Boomgaard van de transitie: didactische boomgaard, beheerd door ‘Natuur in Jette’, een Jetse vereniging die deel uitmaakt van het initiatief ‘Jette in transitie’. De boomgaard bestaat uit oude fruitvariëteiten, zoals de Prunus avium ‘Griotte de Schaerbeek’, de Malus domestica ‘Gris Braibant’ of de Pyrus communis ‘Beurré Superfin’.
  • Bijentuin: een imker heet je welkom in de wereld van de bijen en de bijenteelt. Ver­geet niet een lange broek en gesloten schoenen aan te trekken.

Een inspirerende plaats

In de praktijk is de hele site elke eerste zaterdag van de maand, telkens van 14u tot 17u, open voor het publiek. Waarom er dus niet eens een namiddagje op uit trekken en in een moeite door allerhande weetjes op te doen rond composteren en fruitvariëteiten? De toegang is gratis en reserveren hoeft niet.

Meer info: dienst Duurzame ontwikkeling-Leefmilieu (ddo@jette.brussels - 02.422.31.01)

Opendeurdagen van de biodiversiteit
2/04
(behalve de bijentuin), 7/05 (behalve de bijentuin), 8/05, 4/06, 2/07, 6/08, 3/09 en 1/10
Telkens van 14u tot 17u
Gemeentelijke dienst Beplantingen
Laarbeeklaan 120
Toegang: gratis