U bent hier: Home / Actualiteit / Plant een boom: editie 2022

Plant een boom: editie 2022

Jette zet al jaren fors in op de ontwikkeling van het groene netwerk, en dat is met het klimaatplan niet anders. De verster­king van de biodiversiteit en de opvoe­ring van de strijd tegen de klimaatopwarming zijn dus redenen ge­noeg voor de gemeente om de actie ‘Plant een boom’ te hernemen.

De laagstam fruit­bomen zijn beschikbaar als appel- en peren­boom (zowel vroege als late), maar ook als pruimenboom en abrikozenboom. Wie over een balkon of een kleine tuin beschikt, kan zijn toevlucht nemen tot een van volgende klimplantvariëteiten: druif, kiwi of kiwibes.

Hoe bestellen?

Het principe van de ‘Plant een boom’-actie is eenvoudig: je kiest 1 boom per gezin en bestelt die online via het onlineformulier (of via 02.422.31.01 voor wie niet over een internet­aansluiting beschikt). Hou een kopie van je bestelling bij voor de dag van de verdeling. De bomen worden verdeeld op 26 november op de site van de Boomgaard van de tran­sitie. De details krijg je na de bestelling per mail toegestuurd, maar hou alvast deze datum vrij, want de verdeling gebeurt enkel op die dag.
Wie geïnteresseerd is kan op 6 septem­ber deelnemen aan de infoavond over dit initiatief.

Groepsaankoop Velt

Dit jaar kan je tot 1 oktober via een groepsaankoop bij Velt een bijkomende bestelling voor bomen plaatsen. Deze bomen zijn wel betalend en kan je bestel­len via de website van Velt. Hoewel dit initiatief niets te maken heeft met de gemeentelijke actie ‘Plant een boom’, zullen de bomen wel op dezelfde dag (26/11) en op dezelfde plaats (Boomgaard van de transitie – Laarbeek­laan 120) verdeeld worden.

Meer info: Dienst Duurzame ontwikkeling – ddo@jette.brussels – 02.422.31.01

Infoavond ‘Plant een boom’
Dinsdag 6 september om 19u
Nederlandstalige bibliotheek (zaal Verdoodt, 2de verdieping)
Kardinaal Mercierplein 6
Inschrijvingen: via online ticketing