U bent hier: Home / Actualiteit / Plant een boom: editie 2021

Plant een boom: editie 2021

Jette zet al jaren fors in op de ontwikkeling van het groene netwerk, en dat zal met het klimaatplan dat er zit aan te komen niet anders zijn. Maar de gemeente wil ook de biodiversi­teit versterken en de strijd tegen de klimaatopwarming opvoeren en daarom herneemt ze ook dit jaar de actie ‘Plant een boom’.

De leibomen zijn beschikbaar als peren­boom en appelboom. Bij de laagstam fruit­bomen heb je de keuze tussen appel, peer, kers, kriek, pruim, perzik, abrikoos of kwee­peer. Wat de soorten betreft, kan je kiezen uit een ruime selectie van in hoofdzaak oude, lokale en zelfbestuivende variëteiten. Je ontdekt bij de verdeling welke variëteit je werd toebedeeld (Joséphine de Malines, Sterappel, Président Roulin,…).

Hoe bestellen?

Geef de boom (1 per gezin) van je keuze door aan de milieuadviseur via het onlineformulier op irisbox.irisbet.be. Hou een kopie van je bestelling bij voor de dag van de verdeling. De bomen worden verdeeld op 20 november op de site van de Boomgaard van de tran­sitie. De details krijg je na de bestelling per mail toegestuurd, maar hou alvast deze datum vrij, want de verdeling gebeurt enkel op die dag.

Groepsaankoop Velt

Dit jaar kan je tot 1 oktober via een groepsaankoop bij Velt een bijkomende bestelling voor bomen plaatsen. Deze bomen zijn wel betalend en kan je bestel­len via de website van Velt. Hoewel dit initiatief niets te maken heeft met de gemeentelijke actie ‘Plant een boom’, zullen de bomen wel op dezelfde dag (20/11) en op dezelfde plaats (Boomgaard van de transitie – Laarbeek­laan 120) verdeeld worden.

Meer info: Dienst Duurzame ontwikkeling – ddo@jette.irisnet.be – 02.422.31.01