U bent hier: Home / Actualiteit / Parking station Jette betalend vanaf 11/03

Parking station Jette betalend vanaf 11/03

Om een plaats te garanderen voor haar gebruikers, besliste de NMBS om haar parking in de Dupréstraat, achter het station van Jette, betalend te maken. Dit is reeds het geval voor veel andere stations. De gemeente Jette bekwam wel dat de parking 's nachts en tijdens het weekend gratis is voor de omwonenden.

Pendelaars

Om haar gebruikers prioritair toegang te geven tot de parking, heeft de NMBS een voordeeltarief voor de pendelaars. Zo is er een maandabonnement (20 €) of een jaarabonnement (208,8 €) die een (niet-vaste) plaats garandeert.

Occasionele gebruikers

Door hun vervoersticket te scannen, kunnen andere gebruikers van een voordeeltarief genieten (1,08 €/u ipv 1,70 €/u en 6,48 €/dag ipv 16,97 €/dag). Alle andere gebruikers zullen een ticket ontvangen aan de ingang, in functie van de beschikbare plaatsen, en betalen aan de betaalterminal vooraleer de parking te verlaten.

Omwonenden

Op vraag van de gemeente blijft de parking gratis toegankelijk voor de omwonenden 's nachts (19u-7u) en tijdens de weekends en feestdagen. Gedurende deze uren moeten de gebruikers weliswaar een gratis ticket nemen, om de beschikbare plaatsen te kunnen beheren.

Meer info: www.belgiantrain.be