U bent hier: Home / Actualiteit / 25 mei - Een Jets kostuum voor Manneken Pis

25 mei - Een Jets kostuum voor Manneken Pis

Wie kent Manneken Pis niet? Het standbeeld van het plassende mannetje vlakbij de Grote Markt in Brussel krijgt op 25 mei een Jets pakje aangemeten! De Jettenaren konden mee het ontwerp kiezen en ze stemden massaal voor het project van Muriel Orange.

Naar aanleiding van zijn 1090ste kostuum, krijgt Manneken Pis een Jets pakje! Vorige maand konden de Jettenaren kiezen uit de ontwerpen van de drie Jetse kunstenaressen Muriel Orange, Sophie Wéry en Maren Dubnick. Maar liefst 1.887 Jettenaren brachten hun stem uit en 1.117 onder hen kozen voor het ontwerp van Muriel Orange.

Pakje vol Jetse knipogen

Het kleurrijke ontwerp van Muriel Orange zit vol Jetse knipogen. Manneken Pis wordt gekleed als Jetse gitarist, in de salopette van de held van Bollie en Billie, versierd met de wolken van Magritte, en fan van muziek en groene ruimtes. Hij verdedigt en vertegenwoordigt de Jetse diversiteit en cultuur. Benieuwd naar het eindresultaat? Kom dan zeker langs op woensdag 25 mei, wanneer Manneken Pis het nieuwe pakje krijgt.

Feestelijke inhuldiging

Het Jetse kostuum voor Manneken Pis zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Op woensdag 25 mei om vindt er eerst een ceremonie plaats in het Brussels Stadhuis, waarna om 11.30u een stoet naar het standbeeld trekt, begeleid door een Jetse reus, een Brusselse reus en de Meyboomfanfare. Iedereen is welkom op deze feestelijke gebeurtenis.

Inhuldiging Jets kostuum Manneken Pis
Woensdag 25 mei om 11.30u
Brussels Stadhuis - Grote Markt Brussel