U bent hier: Home / Actualiteit / Nieuw in het aanbod 2020-2021: Early Music & beyond

Nieuw in het aanbod 2020-2021: Early Music & beyond

Hoewel het aanbod van de Jetse Academie op zich al enorm is, komt daar voor het schooljaar 2020-2021 nog eens de richting Early Music & beyond bovenop!

Een gedreven team van vakspecialisten van de afdeling Oude Muziek haalt de historische muziekinstrumenten van onder het stof. Wil je de wonderlijke klankwereld van deze instrumenten ontdekken of ben je gebeten door muziek uit vervlogen tijden? Dan is de nieuwe afdeling 'Early Music & beyond' helemaal iets voor jou! EM&B’s topleerkrachten nemen je op sleeptouw doorheen muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok en doen je ontdekken hoe ook vandaag muzikanten en componisten zich door oude instrumenten laten inspireren. Je krijgt de kans om in een ensemble te spelen en om op te treden in prachtige locaties in Brussel. 

Voor deze gloednieuwe richting werkt de Jetse Acedemie samen met de Hoofdstedelijke Academie Brussel. Dit is het aanbod van beide academies:

  • In de Jetse Academie: zang, luit, theorbe, blokfluit, orgel, natuurhoorn, klavecimbel/klavierklas, historische uitvoeringspraktijk
  • In de Hoofstedelijke Academie Brussel: barokviool, viola da gamba, traverso, blokfluit, historische uitvoeringspraktijk

Ontdek alles over Early Music & beyond op www.earlymusicandbeyond.be!