U bent hier: Home / Nieuws / Ondersteuning schoolse, buitenschoolse en culturele activiteiten

Ondersteuning schoolse, buitenschoolse en culturele activiteiten

Om elke leerling de kans te geven om deel te nemen aan schoolse en buitenschoolse activiteiten, kan het OCMW steun verlenen aan kansarme gezinnen.

Met het nieuwe schooljaar in zicht zijn gezinnen verplicht om hun budget samen te stellen in functie van de activiteiten van de kinderen tijdens en na de schooluren. Voor jongeren is het belangrijk om te kunnen deelnemen aan deze activiteiten, ook al laat de financiële situatie van het gezin dat niet altijd toe. Daarom neemt het OCMW van Jette voor kansarme gezinnen een deel van deze kosten op zich, in functie van de sociale en de financiële situatie van het gezin.

Zo kan het OCMW tussenkomen in de schoolfactuur, de aankoop van boeken, het inschrijvingsgeld voor buitenschoolse opvang of stages tijdens de schoolvakanties, het jaarabonnement voor een sportclub, de academie of een jeugdbeweging,...

Voor volwassenen kan het OCMW ook financieel bijspringen bij de aankoop van een tweedehands computer, de inschrijving voor een taalcursus of de aanschaf van toegangstickets aan verminderde prijs voor culturele evenementen (musea, theater, tentoonstellingen, concerten,...).

Ontdek de details in de folder 'Ondersteuning aan Schoolse, Buitenschoolse & Culturele activiteiten'.

Het OCMW van Jette
Sint-Pieterskerkstraat 47 (op afspraak)
02.422.46.11 – cpas-ocmw@jette.irisnet.be