U bent hier: Home / Dans / Aanbod

Aanbod

Hieronder ontdek je de vakken van de afdeling Dans. De academie organiseert cursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Jettenaar? Dan kan je vanaf 1 september een sportcheque aanvragen van 30 € bij de gemeentelijke sportdienst en deze inruilen op het secretariaat van de academie.

Kleuterdans 

De dansafdeling van de academie staat ook open voor kinderen van de derde kleuterklas. Wat we zoal doen in de kleuterdansles? Kinderen maken er op een fantasierijke en speelse manier kennis met dansen. We verfijnen de motoriek, het lichaamsbewustzijn en het muzikaal gevoel van de kinderen via allerlei leuke oefeningen en dansjes.

Dansinitiatie 'Danskriebel' (eerste graad)

 • Voor kinderen uit eerste en tweede leerjaar 
 • Net zoals in de kleuterdansles, staat ook in de dansinitiatie de belevingswereld van de kinderen centraal. Ook hier werken we aan muzikaal en ritmegevoel en worden improvisatie, expressie en vrijheid gekoppeld aan heel specifieke oefeningen rond coördinatie en houding. Uiteraard wordt er ook gewerkt aan danstechniek zodat een stevige basis gelegd wordt voor het vervolg van onze dansopleiding. Er is zowel aandacht voor klassieke als voor hedendaagse dans.

Danslab (tweede graad)

 • Voor kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar 
 • In de tweede graad krijg je twee uur les per week: 1,5 uur 'Klassiek ballet' en 1 uur 'Hedendaagse dans'. Wist je dat de klassieke ballettechniek kan gebruiken in zowat alle dansvormen? Naast techniek zijn uiteraard ook expressie en creativiteit nog steeds van cruciaal belang. In de dansles ben je niet alleen en wordt er ook constant samengewerkt.
 • Om het dansplezier en de dansbeleving te vergroten, werken we elk jaar enkele optredens uit.
   

Danslab (derde graad)

 • Voor jongeren van het eerste tot en met het derde jaar middelbaar onderwijs 
 • In de derde graad krijg je 2,5 uur les per week: 1 uur 'Klassieke Dans' en 1 uur 'Hedendaagse dans'. We werken hier uiteraard verder aan wat we al in de lagere graad geleerd hebben. Maar nu worden er allerlei sprongen en nieuwe oefeningen aan toegevoegd. Lichaamscontrole, houding, coördinatie, podiumprésence, elegantie, techniek en muzikaliteit moeten hier een natuurlijke combinatie worden. Alle oefeningen worden nu complexer. Want ja, ook in de middelbare graad staan enkele uitdagende publieke optredens op de agenda.

Volwassenendans

 • Voor 18+
 • Beweeg je graag? Wil je graag je danslust (her)ontdekken? Sluit dan zeker aan bij de wekelijkse les volwassendans van de Jetse Academie.
 • Je ontdekt er enkele basisprincipes van de hedendaagse dans (lossere bewegingen van de romp, grondoefeningen,...) en exploreert een bredere creatieve danstaal. Er is aandacht voor een gezonde, rugvriendelijke lichaamshouding.
 • Je verkent verschillende dansstijlen (hedendaags, flamenco, klassiek) op vlak van bewegingsmateriaal, -creativiteit, -muzikaliteit. De wekelijks les wordt af en toe afgewisseld met culturele, dansante uitstappen naar dansvoorstellingen.
 • De les staat open voor alle volwassenen en heeft geen bovengrens wat leeftijd betreft. Zowel diegenen met danservaring als zonder zijn welkom!