U bent hier: Home

Nieuws uit onze gemeente

Stand maskers aan Het Gemeentehuis - minstens tot vrijdag 5 juni

Stand maskers aan Het Gemeentehuis - minstens tot vrijdag 5 juni

De Jettenaren die tijdens het weekend van 16 en 17 mei hun masker niet konden gaan halen aan een van de ophaalpunten, kunnen dit nog doen tot minstens vrijdag 5 juni aan Het Gemeentehuis.

Stand maskers aan Het Gemeentehuis - minstens tot vrijdag 5 juni - Lees verder...

De Jetse zondagsmarkt herneemt op 24 mei

De Jetse zondagsmarkt herneemt op 24 mei

Sinds 18 mei kunnen markten onder bepaalde voorwaarden opnieuw plaatsvinden. Ook de Jetse zondagsmarkt herneemt op 24 mei zijn activiteiten, zij het op een iets beperktere schaal.

De Jetse zondagsmarkt herneemt op 24 mei - Lees verder...

Een mondmasker voor alle Jettenaren

Een mondmasker voor alle Jettenaren

Jette heeft de afgelopen dagen een ongeziene logistieke operatie georganiseerd om alle Jettenaren een mondmasker te bezorgen. Meer dan 50 vrijwilligers leidden alles in goede banen.

Een mondmasker voor alle Jettenaren - Lees verder...

Heropstart Nederlandstalige bibliotheek

Heropstart Nederlandstalige bibliotheek

Vanaf 18 mei start de Nederlandstalige bibliotheek geleidelijk opnieuw op. De volledige heropstart gebeurt in 2 fasen.

Heropstart Nederlandstalige bibliotheek - Lees verder...

Terug naar school

Terug naar school

Terug naar school op 18 mei? Kies voor een meer actieve en duurzame mobiliteit en verplaats je met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets.

Terug naar school - Lees verder...

Hoe uw mondmasker te gebruiken

Hoe uw mondmasker te gebruiken

Vanaf 17 mei zou iedere Jettenaar ouder dan 12 jaar in het bezit moeten zijn van een herbruikbaar en wasbaar stoffen mondmasker. Om er zo efficiënt mogelijk gebruik van te maken, moet uw enkele regels in acht nemen. Hieronder vindt u meer details over hoe u uw masker correct draagt en onderhoudt.

Hoe uw mondmasker te gebruiken - Lees verder...

Opgelet voor valse contactopspoorders

Opgelet voor valse contactopspoorders

Sinds 11 mei kan je een telefoontje krijgen van een contactopspoorder. Contactopsporing is een belangrijk onderdeel in de exitstrategie en helpt om de versoepeling van de coronamaatregelen mogelijk te maken. Alles is anoniem, maar de informatie die je geeft is wel heel privacy-gevoelig, en daarom een mogelijkheid voor mensen met slechte bedoelingen. Opgelet dus voor valse contactopspoorders.

Opgelet voor valse contactopspoorders - Lees verder...

Bezoek mag, tot maximum 4 personen

Bezoek mag, tot maximum 4 personen

Sinds 10 mei mag elk gezin thuis tot vier personen ontvangen. Dit moeten steeds dezelfde personen zijn. Deze regeling is een nieuwe stap in de versoepeling van de coronamaatregelen.

Bezoek mag, tot maximum 4 personen - Lees verder...

Heropening handelszaken op 11.05 - Blijf voorzichtig

Heropening handelszaken op 11.05 - Blijf voorzichtig

De Nationale Veiligheidsraad heeft besloten dat kleinhandelszaken vanaf 11 mei opnieuw hun deuren mogen openen. Om zelfstandigen en handelaars te helpen hun activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten, publiceert de FOD Economie een praktische gids en communicatiemateriaal voor hen. Aan de klanten wordt gevraagd de verschillende veiligheidsmaatregelen te respecteren. Storm de eerste dag dan ook niet massaal af op de winkels. De social distancing blijft fundamenteel voor onze veiligheid.

Heropening handelszaken op 11.05 - Blijf voorzichtig - Lees verder...

Opnieuw parkeercontroles vanaf 18.05

Opnieuw parkeercontroles vanaf 18.05

Half maart werden de parkeercontroles in het Brussels Gewest opgeschort omwille van de lockdown en de bijhorende maatregelen. Deze regeling neemt een einde op 18 mei, meteen ook de dag dat de scholen (gedeeltelijk) heropenen.

Opnieuw parkeercontroles vanaf 18.05 - Lees verder...

Jette Met levert aan huis

Jette Met levert aan huis

Velen onder jullie vinden het jammer dat we de producenten van de Jette Met moeten missen! Maar er is ook goed nieuws. Sommige producenten doen nu ook aan thuislevering. We kunnen hen steunen en ons het gemakkelijk maken door onze inkopen thuis te laten leveren! Vergeet ook niet dat het binnenkort Moederdag is. Hierbij alvast wat inspiratie om alle mama’s te verwennen!

Jette Met levert aan huis - Lees verder...

Workshops maskers naaien in het Centre Armillaire

Workshops maskers naaien in het Centre Armillaire

Zin om deel te nemen aan een solidaire workshop waar u maskers kan naaien voor uzelf, uw vereniging of uw gezin? In samenwerking met de gemeente organiseren de Jetse verenigingen Sources d'Harmonie, Medisch huis Tournesol en Labolobo praktische solidaire workshops voor alle Jettenaren in de lokalen van het Centre Armillaire.

Workshops maskers naaien in het Centre Armillaire - Lees verder...