U bent hier: Home

Nieuws uit onze gemeente

Beheer van klachten en dankbetuigingen

Beheer van klachten en dankbetuigingen

Sinds 2006 heeft onze gemeente een aanpak ingevoerd die erop gericht is de kwaliteit van haar diensten te waarborgen.  Een van de instrumenten die hiervoor aangewend worden is het beheer van klachten en dankbetuigingen.

Beheer van klachten en dankbetuigingen - Lees verder...

Nieuw: reserveer via het online ticketing-systeem

Nieuw: reserveer via het online ticketing-systeem

Sinds enkele maanden werkt het gemeentebestuur via een online ticketing-systeem waarmee een plaats kan gereserveerd worden voor een concert, een activiteit of een workshop. De reserveringen voor de gemeentelijke activiteiten verlopen dus via dit online ticketing-systeem.

Nieuw: reserveer via het online ticketing-systeem - Lees verder...

Plant een boom: editie 2022

Plant een boom: editie 2022

Jette zet al jaren fors in op de ontwikkeling van het groene netwerk, en dat is met het klimaatplan niet anders. De verster­king van de biodiversiteit en de opvoe­ring van de strijd tegen de klimaatopwarming zijn dus redenen ge­noeg voor de gemeente om de actie ‘Plant een boom’ te hernemen.

Plant een boom: editie 2022 - Lees verder...

Veilig terug naar school

Veilig terug naar school

Het nieuwe schooljaar is opnieuw van start gegaan. Dagelijks gaan er in Jette duizenden leerlingen naar school. Laat ons er samen voor zorgen dat ze veilig zijn in het verkeer.

Veilig terug naar school - Lees verder...

De nieuwe vrijetijdskalender is er

De nieuwe vrijetijdskalender is er

Bij de aanvang van het nieuwe schooljaar krijgen leerlingen van Jetse basisscholen de nieuwe vrijetijdskalender. Deze vrijetijdskalender biedt een overzicht per dag van alle Nederlandstalige naschoolse activiteiten in Jette voor kinderen tot 12 jaar.

De nieuwe vrijetijdskalender is er - Lees verder...

Onthaal Oekraïense vluchtelingen

Onthaal Oekraïense vluchtelingen

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest stelt alles in het werk om de opvang van Oekraïense vluchtelingen naar best vermogen te organiseren. Брюссельський столичний регіон робить усе можливе, щоб якомога краще організувати прийом українських біженців.

Onthaal Oekraïense vluchtelingen - Lees verder...

Sociaal ActiePlan 2022-2027 en projectoproep

Sociaal ActiePlan 2022-2027 en projectoproep

In het verlengde van de Sociale rondetafel van 2013 en het actieplan 2015-2022, gingen de gemeente en het OCMW van Jette afgelopen herfst van start met een nieuw participatief proces met het Jetse verenigingsleven. Dankzij een vruchtbaar en diepgaand overleg kon de vinger gelegd worden op een aantal sociale problemen die zich binnen de gemeentegrenzen manifesteren en waarvoor concrete actievoorstellen aangedragen werden.

Sociaal ActiePlan 2022-2027 en projectoproep - Lees verder...

Nieuw seizoen Klassiek in de Abdij - Boek je abonnement

Nieuw seizoen Klassiek in de Abdij - Boek je abonnement

Voor de Jetse muziekliefhebbers vormt Klassiek in de Abdij een vaste maandelijkse afspraak. In de Abdij van Dielegem betreden dan muzikanten van internationaal niveau voor een intiem concert. Begin september 2022 start het nieuwe seizoen en je kan nu al je abonnement boeken. Jettenaren genieten bovendien van een voorkeurstarief.

Nieuw seizoen Klassiek in de Abdij - Boek je abonnement - Lees verder...

Street artparcours Yes we can

Street artparcours Yes we can

Op vraag van de gemeente Jette, stippelde Kool Koor, een van de pioniers van de New Yorkse graffitibeweging en sinds 1999 in Brussel woont, een internationaal artistiek parcours uit. Het doel van dit parcours is om de wijken met elkaar te verbinden en de sociale inclusie te stimuleren. Street art wordt zo gebruikt als middel voor openheid en dialoog met de lokale bewoners.

Street artparcours Yes we can - Lees verder...

MIVB-werf Kerkhof van Jette

MIVB-werf Kerkhof van Jette

Eind juni startte de MIVB een nieuwe fase in de heraanleg van de omgeving van het Kerkhof van Jette. Tot eind augustus 2022 is het circulatieplan in de zone aangepast en gelden meerdere omleidingen/onderbrekingen voor het openbaar vervoer.

MIVB-werf Kerkhof van Jette - Lees verder...

Laatste oproep voor burgerinitiatieven DW Magritte

Laatste oproep voor burgerinitiatieven DW Magritte

Het socio-economische luik van het Duurzaam Wijkcontract Magritte (DWM) zit al in zijn laatste fase. Aangezien het gewest de periode voor het indienen van projecten had verlengd als gevolg van de pandemie, krijgt u nog tot september 2023 de tijd om iets te realiseren dat u na aan het hart ligt en op die manier bij te dragen aan de verbetering van de leefomgeving van de wijk Magritte/Esseghem.

Laatste oproep voor burgerinitiatieven DW Magritte - Lees verder...

Afterwork Jette - Elke donderdag op de Spiegel

Afterwork Jette - Elke donderdag op de Spiegel

Vanaf donderdag 2 juni kan je elke donderdag terecht op de Spiegel voor ‘Afterwork Jette’. Verschillende foodtrucks nemen plaats op het plein, terwijl een DJ de muziek verzorgt. En de dorstigen kunnen terecht op een van de vele terrassen van de lokale horeca.

Afterwork Jette - Elke donderdag op de Spiegel - Lees verder...