U bent hier: Home

Nieuws uit onze gemeente

Van april tot oktober: Opendeurdagen van de biodiversiteit

Van april tot oktober: Opendeurdagen van de biodiversiteit

De didactische tuin, verscholen tus­sen de dienst Beplantingen en de Kinderboerderij, houdt van april tot oktober elke maand open­ deur.

Van april tot oktober: Opendeurdagen van de biodiversiteit - Lees verder...

Oproep voor burgerinitiatieven

Oproep voor burgerinitiatieven

Het Duurzaam Wijkcontract Magritte lanceert een nieuwe oproep voor burgerinitiatieven. Een uitgelezen kans voor bewoners en verenigingen om actief deel te nemen aan een van de belangrijkste doelstellingen van het project, met name de opwaardering van de leefomgeving van de wijk Magritte/Esseghem.

Oproep voor burgerinitiatieven - Lees verder...

Tolken gezocht voor de Oekraïense vluchtelingen

Tolken gezocht voor de Oekraïense vluchtelingen

De oorlog in Oekraïne brengt een grote vluchtelingenstroom op gang. Ook Jette vangt Oekraïense vluchtelingen op. Om de contacten met de vluchtelingen te vergemakkelijken, doet Jette een oproep tot tolken.

Tolken gezocht voor de Oekraïense vluchtelingen - Lees verder...

Oproep tot de bewoners: opvang van Oekraïense vluchtelingen

Oproep tot de bewoners: opvang van Oekraïense vluchtelingen

België steunt de Oekraïners die de oorlog in hun land ontvluchten. Huisvesting voor deze vluchtelingen maakt deel uit van deze steun. De federale overheid vraagt aan de gemeenten om een overzicht van de crisishuisvesting op hun grondgebied, zowel publiek als privé.

Oproep tot de bewoners: opvang van Oekraïense vluchtelingen - Lees verder...

Info voor de Oekraïners in België

Info voor de Oekraïners in België

Sinds het begin van het Russisch offensief in Oekraïne worden er veel vragen gesteld over de situatie van de Oekraïners die wettelijk in België verblijven of er net aangekomen zijn. De Dienst Vreemdelingenzaken laat weten dat ze "de verblijfsaanvragen van deze personen met welwillendheid zullen onderzoeken." De Oekraïners die zich in België bevinden, moeten zich dus geen zorgen maken indien hun machtiging tot verblijf in de loop van de komende weken eindigt.

Info voor de Oekraïners in België - Lees verder...

Fotowedstrijd 'De natuur in het geniep'

Fotowedstrijd 'De natuur in het geniep'

De fotowedstrijd ‘De natuur in het ge­niep’ is een organisatie van de ge­meente Jette en draait rond de natuur in de stad. Zin om mee te doen? Open dan je ogen en trek erop uit op zoek naar vegetatie op onverwachte of on­gewone plekken in Jette.

Fotowedstrijd 'De natuur in het geniep' - Lees verder...

Enquête politiezone Brussel-West

Enquête politiezone Brussel-West

In het kader van een studie over de invloed van de technologie en de veiligheid met betrekking tot de relatie tussen politie en burger, nodigt onze politiezone u uit om deel te nemen aan een korte online-enquête.

Enquête politiezone Brussel-West - Lees verder...

Virtuele schoolbezoeken in Jette

Virtuele schoolbezoeken in Jette

Wie thuis een ukje heeft rondlopen dat geboren is in 2020, kan zich in maart 2022 aanmelden voor een Nederlandstalige school voor hem of haar. Bepaal vooraf wel welke scholen jouw voorkeur wegdragen. Een ‘virtueel schoolbezoek’ kan je hierbij op weg helpen…

Virtuele schoolbezoeken in Jette - Lees verder...

Mozaïeken brengen kleur in Jette

Mozaïeken brengen kleur in Jette

Zowat 10 jaar geleden, maakten de eerste mozaïeken hun intrede in de Jetse straten. Ze gaven meteen een kleurrijke toets aan ons straatbeeld. De projecten waarbij bewoners, vzw's en andere organisaties de handen in mekaar sloegen, vormden enerzijds een artistiek project en anderzijds een sociaal project waarbij de ontmoeting centraal stond.

Mozaïeken brengen kleur in Jette - Lees verder...

Animatoren vakantiespeelplein Kids’ Holidays gezocht

Animatoren vakantiespeelplein Kids’ Holidays gezocht

Voor onze speelpleinwerking Kids’ Holidays zijn we op zoek naar animatoren voor de begeleiding van kinderen van 3 tot en met 12 jaar tijdens de Paasvakantie en de maanden juli en augustus 2022. Heb je zin om een groep kinderen een superfijne ervaring tijdens hun vakantie te bieden? Ben je een echte speelvogel met een hart voor kinderen? Kan je je minimum 2 weken engageren? Dan is deze oproep misschien wel iets voor jou!

Animatoren vakantiespeelplein Kids’ Holidays gezocht - Lees verder...

Jetse Helden

Jetse Helden

Jette telt heel wat helden. Deze personen zetten zich stuk voor stuk onbaatzuchtig in voor de samenleving en de medemens. Hun dagelijkse inzet maakt een wezenlijk verschil op cultureel vlak, sociaal, leefmilieu, gezondheid, solidariteit,… Kortom, ze maken van Jette een (nog) aangenamere plek om te leven.

Jetse Helden - Lees verder...