U bent hier: Home / Actualiteit / 10de seizoen concertreeks Klassiek in de Abdij

10de seizoen concertreeks Klassiek in de Abdij

De concertreeks Klassiek in de Abdij biedt elke eerste zondag van de maand een klassiek concert aan van internationaal niveau. Na een jaar verplichte coronapauze, keert de reeks terug naar de thuishaven, de Dielegemabdij.

3 april 2022
Goya Quartet

Klassiek in de Abdij heeft het genoegen om Sylvia Huang te verwelkomen, laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd 2019, samen met het GoYa Quartet. De gevoelige violiste is geliefd om haar lyriek en ontroerende muzikaliteit. De muzikantes van het GoYa Quartet zijn afkomstig uit België, Frankrijk, Cuba en Japan, een bijzonder geslaagde kruisbestuiving. Hun repertoire is zeer divers, variërend van Haydn en Schubert tot Ravel en Bartók. In Jette brengen ze Debussy, Kosma en Grieg.

Volzet


1 mei 2022
Trio Aries

Trio Aries bestaat uit drie jonge Belgische muzikanten die elkaar vonden vanuit hun passie voor kamermuziek en meer bepaald het pianotrio. De geslaagde combinatie van twee strijkers met piano komt prachtig tot uiting in de 20ste-eeuwse pianotrio’s van Maurice Ravel en Dimitri Sjostakovitsj.

Reserveer online


5 juni 2022
Viva!Opera (11u & 15u)

Op zondag 5 juni staat een dubbel concert gepland van VIVA!opera, om tegemoet te komen aan de grote vraag. VIVA!opera vormt traditioneel de climax van het concertseizoen. Dit keer worden sopraan Emma Posman en alt Sarah Laulan gekoppeld aan tenor Denzil Delaere, begeleid door Veronika Iltchenko op piano. Samen brengen ze onvergetelijke pareltjes uit de rijke operageschiedenis. Meeslepend en begeesterend.

Reserveer online


Klassiek in de Abdij
De eerste zondag van de maand (uitgezonderd op 9 januari) om 11u
Dielegemabdij, Tiebackxstraat 14
Tickets: 10 € (5 € studenten & 65+)
Abonnement 10 concerten: 90 € (45 € studenten & 65+)
Tijdens het concert is er kinderopvang voorzien
Reserveer online of via culture@jette.irisnet.be of 02.423.12.65