U bent hier: Home / Actualiteit / Vaccinatie: 3 centrale vaccinatiecentra en lokale acties

Vaccinatie: 3 centrale vaccinatiecentra en lokale acties

De Brusselse vaccinatiecampagne loopt op volle toeren. Naast de vaccinatiecentra zijn er ook steeds meer lokale acties.

Drie grote vaccinatiecentra

De vaccinatiecentra die in februari 2021 werden geopend om de Brusselaars te vaccineren, zullen geleidelijk plaats maken voor meer lokale acties rond vaccinatie. Het vaccinatiecentrum op de Heizel gaat dicht vanaf 10 augustus. De laatste eerste doses worden op 17 juli toegediend. Vanaf 17 juli kan je dus niet meer in het vaccinatiecentrum Heizel terecht zonder afspraak.

Vanaf augustus 2021 wordt het aanbod van vaccinatie via de grote centra geleidelijk afgebouwd. De vaccinatiecentra in Vorst, Pacheco en Sint-Pieters-Woluwe zullen nog wel toegankelijk blijven.

Vacci-Bussen gaan langs in Brusselse wijken

Met de Vacci-bus wordt de vaccinatiegraad per wijk opgedreven. De primeur was weggelegd voor de Esseghemwijk in Jette. De komende weken zullen 5 bussen halt houden in verschillende wijken van de hoofdstad, om nog niet gevaccineerde Brusselaars tegemoet te komen.

Lokale vaccinatieposten

De lokale vaccinatieposten gingen in mei van start en werden mogelijk gemaakt door de betrokkenheid van verschillende Brusselse gemeenten en hun burgemeesters. Hiermee werden veel Brusselaars bereikt die nog niet gevaccineerd waren. Ongeveer 11.497 personen werden via de lokale antennes ingeënt. De lokale vaccinatieposten in Sint-Gillis, Etterbeek, Anderlecht en Sint-Joost-ten-Node hebben hun deuren gesloten. Die in Molenbeek zou nog de hele zomer open moeten blijven.

Volledige vaccinatie en het naleven van de afstands- en hygiënemaatregelen blijven belangrijk als bescherming tegen ernstige vormen van Covid-19 en tegen meer virulente varianten.

Meer info: coronavirus.brussels