U bent hier: Home / Actualiteit / Een verantwoordelijk afvalbeheer

Een verantwoordelijk afvalbeheer

De gemeentediensten, en dan vooral die op het terrein die in direct contact staan met de bevolking, hebben zich moeten aanpassen aan de uitzonderlijke omstandigheden en de beperkingen als gevolg van de quarantainemaatregelen. Dat geldt uiteraard voor de dienst Openbare reinheid die de nodige schikkingen trof om met minder mensen zo efficiënt mogelijk te werken en de reinheid van gemeente te garanderen door zich te focussen op de belangrijkste taken en wijken.

In deze bijzondere omstandigheden rekenen we ook op uw medewerking om onze gemeente proper te houden. De dienst Openbare reinheid rekent dus op de hulp van iedereen om dag na dag een verantwoordelijk afvalbeheer te verzekeren. Dit zijn enkele concrete kleine handelingen waarmee u kan meehelpen om de Jetse straten proper te houden:

  • Uw voetpad onderhouden en schoonmaken, zeker in het geval van een gelekte of gescheurde vuilniszak.
  • Checken of uw vuilniszakken goed gesloten zijn als u ze buitenzet op de voorziene uren (na 18u de avond voor de ophaling)
  • Uw vuilniszakken opnieuw binnen halen (in de mate van het mogelijke) als ze niet opgehaald werden.
  • Niet sluikstorten (opgelet, in de strijd hiertegen worden meer en meer camera’s ingezet!)
  • Geen dieren voeren (zwerfkatten, duiven,…)
  • Sigarettenpeuken en hondenpoep opruimen
  • Geen papieren zakdoeken op straat gooien (vergeet niet dat de hygiënische voorschriften aanraden om die in een afgesloten vuilnisbak te deponeren)

Aangezien handen schudden tegenwoordig uit den boze is, kunnen we ze maar beter uit de mouwen steken!

Bij problemen kan u altijd de gemeentelijke dienst Openbare reinheid op de hoogte brengen via de applicatie Fix My Street of via het e-mailadres proprete-netheid@jette.irisnet.be.