U bent hier: Home / Actualiteit / Een mondmasker voor alle Jettenaren

Een mondmasker voor alle Jettenaren

Jette heeft de afgelopen dagen een ongeziene logistieke operatie georganiseerd om alle Jettenaren een mondmasker te bezorgen. Meer dan 50 vrijwilligers leidden alles in goede banen.

Deze maskers zijn stuk voor stuk gehomologeerd en werden besteld via een Jetse onderneming en via de Stichting Brandwonden. De uitdaging bestond eruit om meer dan 40.000 maskers te laten leveren binnen de twee weken. Dit kon enkel door maskers te bestellen uit het buitenland.

  • de Jetse senioren ontvingen op 15 mei een mondmasker in de bus, goed voor in totaal 7.500 maskers.
  • de bewoners van LoJeGa ontvingen een mondmasker in de bus, goed voor in totaal 2.275 maskers.
  • de overige Jetse gezinnen konden voor elke Jettenaar tussen 12 en 64 jaar op 16 en 17 mei op 8 ophaalpunten in Jette een mondmasker ophalen. Deze verdeling verliep in een erg positieve sfeer.

In totaal werden tijdens dit weekend 20.577 mondmaskers verdeeld. Het verdeelpunt op het Koningin Astridplein was het populairst, met 5.800 verdeelde maskers. In totaal werden er dus 30.352 maskers verdeeld onder de Jettenaren. Hier zijn de maskers voor het gemeentepersoneel niet inbegrepen (waaronder de leerkrachten en kinderopvangsters), het OCMW-personeel en binnenkort de agenten van de Jetse divisie.

Na de verdeling van de maskers voor de senioren ontving Jette de filters van de federale overheid. Deze wasbare filters worden voor eind mei via de post verstuurd naar de Jetse senioren.

Voor de Jettenaren die dit weekend hun masker niet konden ophalen wordt er een ophaalstand voorzien aan Het Gemeentehuis tot en met woensdag 20 mei, van 8.30u tot 13u. Er worden op deze stand ook filters verdeeld voor alle Jettenaren.