U bent hier: Home / Actualiteit / De Jetse zondagsmarkt herneemt op 24 mei

De Jetse zondagsmarkt herneemt op 24 mei

Sinds 18 mei kunnen markten onder bepaalde voorwaarden opnieuw plaatsvinden. Ook de Jetse zondagsmarkt herneemt op 24 mei zijn activiteiten, zij het op een iets beperktere schaal.

Zondagmorgen 24 mei nemen 50 marktkramers hun vaste stek op het Koningin Astridplein, de Jetselaan en de Leopold I-straat weer in voor de eerste Jetse zondagsmarkt sinds 15 maart. Om het aantal kramen te beperken – een markt mag nog altijd niet meer dan 50 kramen tellen – is besloten om enkel de handelaars die voeding verkopen, toe te laten.

Als extra hulp bij het respecteren van de afstandsregel van 1,5 meter, zijn op de grond pijlen aangebracht die de looprichting aangeven en wordt gerekend op de burgerzin van de bezoekers. De gemeente wil het gezellig kuieren en funshoppen ontmoedigen en raadt aan om individueel (of 1 volwassene vergezeld van 1 kind) te winkelen. Eet- en drankstandjes zijn verboden. Verder is het dragen van een mondmasker aanbevolen en voor marktkramers zelfs verplicht.

Gelijktijdig met de Jetse zondagsmarkt, komt op het Kardinaal Mercierplein op zondag ook een nieuw marktje met 5 bloemen- en plantenkramen. De parking aan het station (Dupréstraat) is gratis beschikbaar.

Ook Jette Met gaat van start

Ook de dagelijkse markt op het Koningin Astridplein hervat deze week, net als de duurzame markt Jette Met op woensdagnamiddag op het Kardinaal Mercierplein.