U bent hier: Home / Actualiteit / Bloeddonatie: Help de voorraad op peil houden

Bloeddonatie: Help de voorraad op peil houden

Ook in coronatijden blijven bloeddonaties essentieel voor de vele patiënten die dag na dag rekenen op uw gulheid. De boodschap is duidelijk: we moeten in de komende weken blijven bloed geven om de voorraad op peil te houden.

Inzamelingen en permanenties

Het Rode Kruis organiseert het hele jaar door bloedinzamelingen, ook nu de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus gelden. Al is een annulering altijd mogelijk natuurlijk, zeker als de afnames plaatsvinden in een school, een verzorgingstehuis of een ander gebouw dat in lockdown is. Als er in uw buurt niet meteen een inzameling op de agenda staat, kan u altijd terecht in een van de donorcentra van het Rode Kruis. Ontdek de mogelijkheden in uw buurt op www.rodekruis.be.

Coronavirus: preventiemaatregelen

Uiteraard neemt het Rode Kruis de nodig voorzorgsmaatregelen om op bloedinzamelingen een maximale hygiëne te garanderen (ontsmettingsprocedure tussen twee afnames, bedden op voldoende afstand van elkaar,…). De organisatie vraagt potentiële donoren trouwens een bloedafname gedurende 28 dagen uit te stellen bij twijfel over de gezondheidstoestand. Als u hoest, koorts of een luchtweginfectie hebt of in contact bent geweest met iemand bij wie het coronavirus vastgesteld is of zelf besmet bent, wacht dan 28 dagen na de genezing voor u zich aanmeldt voor een bloedafname.

Meer info: www.rodekruis.bedonorportaal.rodekruis.be – 0800.777.00.