U bent hier: Home / Actualiteit / Bezoek mag, tot maximum 4 personen

Bezoek mag, tot maximum 4 personen

Sinds 10 mei mag elk gezin thuis tot vier personen ontvangen. Dit moeten steeds dezelfde personen zijn. Deze regeling is een nieuwe stap in de versoepeling van de coronamaatregelen.

Letterlijk zegt de nieuwe regeling:

  • Een huishouden, ongeacht de grootte, mag thuis tot vier personen ontvangen. Deze vier personen zijn steeds dezelfde personen en maken al dan niet deel uit van eenzelfde huishouden.
  • Wanneer een persoon van een huishouden bij een andere persoon thuis is uitgenodigd, dan verbindt zijn volledige huishouden zich, en zelfs indien deze persoon zich alleen naar de afspraak begeeft. De leden van de nieuwe op die manier gevormde ‘groep’ mogen thuis geen andere personen ontvangen, noch door andere personen ontvangen worden.
  • Onder ‘huishouden’ wordt verstaan: personen die onder hetzelfde dak wonen.

Het is belangrijk dat we bij dit bezoek de basisregels blijven respecteren: hou afstand, respecteer de handhygiëne en gebruik een mondmasker als de afstand niet kan gerespecteerd worden.

Opgelet. Als we deze regels niet respecteren en met meer familie of vrienden gaan afspreken, riskeren we opnieuw met een stijgend aantal coronapatiënten. Ook het terugschroeven van de versoepeling is dan mogelijk. Het is dus belangrijk dat iedereen solidair is en burgerzin toont.