U bent hier: Home / Actualiteit / APA 2022 - Oproep kunstenaars

APA 2022 - Oproep kunstenaars

Na een gedwongen pauze van 2 jaar, komt het Artiestenparcours d’Artistes in 2022 terug. Voor de editie van volgend jaar wordt er teruggegrepen naar het basisrecept, waarbij de Jetse kunstenaars thuis tentoonstellen, in hun atelier, bij buren of bij vrienden. Zin om deel te nemen als kunstenaar of om een kunstenaar een weekend lang te laten tentoonstellen bij u thuis? Schrijf u dan in voor eind oktober.

Het laatste weekend van april, op 23 en 24 april 2022, zal de nieuwe editie van het Artiestenparcours d’Artistes plaatsvinden in Jette.

er wordt teruggekeerd naar het basisconcept van het parcours, namelijk het ontdekken van de lokale kunstenaars in hun atelier of woning. Wat betekent dit voor de organisatie van het parcours? De kunstenaars die willen deelnemen aan het Artiestenparcours d’Artistes moeten zelf op zoek naar een plek om tentoon te stellen. Dit kan thuis, in hun atelier of bij vrienden.

Daarnaast lanceren de organisatoren een oproep voor de Jettenaren die hun woning een weekend lang willen openstellen voor een kunstenaar. Op deze manier wordt het parcours kleinschaliger, maar zeker ook gezelliger.

Parcours van de curator

Zijn er nog nieuwigheden voor de editie 2022? Voor de eerste keer zal het Artiestenparcours een curator hebben. Voor deze première valt deze eer te beurt aan de muralkunstenaar Samuel Idmtal. Deze stadskunstenaar zal onder het ruime aanbod aan deelnemende kunstenaars een eigen(zinnige) selectie maken. Een culturele keuze van de chef, als het ware. Dit voegt wat extra piment toe aan het parcours, aangezien de artiesten hun beste beentje zullen voorzetten om tot de beperkte selectie te horen van dit ‘parcours binnen het parcours’. Bovendien biedt dit ‘Parcours van de curator’ de kans aan de bezoekers om zich te laten verrassen door de selectie van de graffitikunstenaar.

Inschrijven voor eind oktober

  • Zin om deel te nemen als kunstenaar? Vul dan dit digitaal inschrijvingsformulier in.
    Alle kunstvormen blijven welkom, van fotografie tot beeldhouwkunst, van schilderkunst tot installaties. Voor de optredens (concerten, voorstellingen,…) zal het Centre culturel later een aparte oproep lanceren.
  • Zin om als Jettenaar een kunstenaar thuis een plaats te bieden tijdens het Artiestenparcours? Laat het ons weten via dit specifieke digitale formulier. Een ideale gelegenheid voor een gezellig, cultureel weekend, boordevol interessante ontmoetingen.