U bent hier: Home

Nieuws uit onze gemeente

Opgelet voor valse contactopspoorders

Opgelet voor valse contactopspoorders

Sinds 11 mei kan je een telefoontje krijgen van een contactopspoorder. Contactopsporing is een belangrijk onderdeel in de exitstrategie en helpt om de versoepeling van de coronamaatregelen mogelijk te maken. Alles is anoniem, maar de informatie die je geeft is wel heel privacy-gevoelig, en daarom een mogelijkheid voor mensen met slechte bedoelingen. Opgelet dus voor valse contactopspoorders.

Opgelet voor valse contactopspoorders - Lees verder...

Bezoek mag, tot maximum 4 personen

Bezoek mag, tot maximum 4 personen

Sinds 10 mei mag elk gezin thuis tot vier personen ontvangen. Dit moeten steeds dezelfde personen zijn. Deze regeling is een nieuwe stap in de versoepeling van de coronamaatregelen.

Bezoek mag, tot maximum 4 personen - Lees verder...

Heropening handelszaken op 11.05 - Blijf voorzichtig

Heropening handelszaken op 11.05 - Blijf voorzichtig

De Nationale Veiligheidsraad heeft besloten dat kleinhandelszaken vanaf 11 mei opnieuw hun deuren mogen openen. Om zelfstandigen en handelaars te helpen hun activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten, publiceert de FOD Economie een praktische gids en communicatiemateriaal voor hen. Aan de klanten wordt gevraagd de verschillende veiligheidsmaatregelen te respecteren. Storm de eerste dag dan ook niet massaal af op de winkels. De social distancing blijft fundamenteel voor onze veiligheid.

Heropening handelszaken op 11.05 - Blijf voorzichtig - Lees verder...

Opnieuw parkeercontroles vanaf 18.05

Opnieuw parkeercontroles vanaf 18.05

Half maart werden de parkeercontroles in het Brussels Gewest opgeschort omwille van de lockdown en de bijhorende maatregelen. Deze regeling neemt een einde op 18 mei, meteen ook de dag dat de scholen (gedeeltelijk) heropenen.

Opnieuw parkeercontroles vanaf 18.05 - Lees verder...

Workshops maskers naaien in het Centre Armillaire

Workshops maskers naaien in het Centre Armillaire

Zin om deel te nemen aan een solidaire workshop waar u maskers kan naaien voor uzelf, uw vereniging of uw gezin? In samenwerking met de gemeente organiseren de Jetse verenigingen Sources d'Harmonie, Medisch huis Tournesol en Labolobo praktische solidaire workshops voor alle Jettenaren in de lokalen van het Centre Armillaire.

Workshops maskers naaien in het Centre Armillaire - Lees verder...

Zone 30 in (bijna) heel Jette

Zone 30 in (bijna) heel Jette

Het is zover: op 4 mei wordt het hele Jetse grondgebied zone 30 voor het gemotoriseerd verkeer. Dat betekent dat op alle wegen in de gemeente – op enkele gewestelijke assen na – de toegelaten maximumsnelheid op 30 kilometer per uur ligt.

Zone 30 in (bijna) heel Jette - Lees verder...

Een mondmasker voor de Jettenaren

Een mondmasker voor de Jettenaren

De gemeente Jette is zich van bij aanvang bewust van haar verantwoordelijkheid binnen de huidige coronacrisis en is daarom actief bezig met de voorbereiding van het ter beschikking stellen van mondmaskers voor haar bewoners.

Een mondmasker voor de Jettenaren - Lees verder...

Vanaf 4 mei: geleidelijke afbouw coronamaatregelen

Vanaf 4 mei: geleidelijke afbouw coronamaatregelen

Vanaf 4 mei start België met de geleidelijke afbouw van de maatregelen tegen het coronavirus. Deze maatregelen kunnen echter ook teruggeschroefd worden, mocht het aantal ziekenhuisopnames terug uit de hand lopen. Vanaf 4 mei gelden de volgende maatregelen (wetende dat de maatregelen die niet expliciet vermeld worden, behouden blijven):

Vanaf 4 mei: geleidelijke afbouw coronamaatregelen - Lees verder...

Vervanging overwegen in Jette

Vervanging overwegen in Jette

Om de veiligheid op haar netwerk te verhogen, vervangt Infrabel verschillende overwegen, onder meer in de Sint-Annastraat en in de Bosstraat, door onderdoorgangen.

Vervanging overwegen in Jette - Lees verder...

COVID-19 en economische maatregelen

COVID-19 en economische maatregelen

De Brusselse regering heeft zowel voor de profitsector als voor de non-profitsecor heel wat hulp-, steun- en begelei­dingsmaatregelen aangekondigd en uitgerold. In totaal heeft de regering voor deze economische en sociale maatre­gelen meer dan 300 miljoen euro vrijgemaakt. Ook de Federatie Wallonië-Brussel en de Federale overheid komen met steunmaatregelen over de brug.

COVID-19 en economische maatregelen - Lees verder...

Een frisse neus halen? Respecteer de richtlijnen!

Een frisse neus halen? Respecteer de richtlijnen!

Nog minstens tot 3 mei, moeten mensen zoveel mogelijk thuis blijven. Als u de benen wil strekken in de parken, moet u enkele voorschriften respecteren. Wandelen, fietsen en joggen zijn toegestaan, maar de social distancing, cruciaal in de strijd tegen het coronavirus, geldt ook als u een frisse neus haalt. Opgelet! Wie de richtlijnen niet respecteert, zal beboet worden. De eerste boete bedraagt 250 €! In geval van herhaling, wordt er een proces-verbaal opgesteld en riskeert men voor de rechtbank te moeten verschijnen!

Een frisse neus halen? Respecteer de richtlijnen! - Lees verder...

Update coronavirus - 17.04 - verlenging van de maatregelen tot 3.05

Update coronavirus - 17.04 - verlenging van de maatregelen tot 3.05

Afgelopen woensdag 15 april besliste de nationale Veiligheidsraad om de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus te verlengen tot 3 mei.

Update coronavirus - 17.04 - verlenging van de maatregelen tot 3.05 - Lees verder...