U bent hier: Home / Tot uw dienst / Mobiliteit / Zones gereglementeerd parkeren / Parkeerkaart en -abonnement

Parkeerkaart en -abonnement

Buurtbewoners van een gereglementeerde parkeerzone die over een bewonerskaart beschikken, mogen onbeperkt parkeren in de zone waarvoor deze kaart toegekend is. Jettenaren en niet-Jettenaren die niet in deze zones wonen, maar er geregeld parkeren, kunnen zich een parkeerabonnement aanschaffen.

Bewonerskaart

Om te kunnen genieten van een bewonerskaart moet u wonen in één van de betrokken parkeerzones en het inschrijvingsbewijs van uw wagen kunnen voorleggen. 

Als u aan deze twee voorwaarden voldoet, gaat u langs bij de dienst Financieel beheer en boekhouding, Wemmelsesteenweg 100 (op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30u tot 14u of op donderdag van 13u tot 19u). Vergeet niet uw identiteitskaart, het inschrijvingsbewijs van uw wagen of een attest van uw werkgever in het geval van een bedrijfswagen, mee te brengen.

Tarieven: 1ste kaart: gratis / 2de kaart: 57,95 € / 3de kaart: 115,93 €

U kan uw bewonerskaart ook bestellen via het elektronisch loket Irisbox (Nieuwe aanvraag - gemeente Jette - Mobiliteit en parkeren).

Bezoekerskaart

U kan bij de dienst Financieel beheer en boekhouding ook dagkaarten bekomen, waarmee u een dag vrij kan parkeren in de blauwe zones. 1 dagkaart kost 3 €.

Parkeerabonnement

Als u wil parkeren in alle blauwe en betalende parkeerzones in Jette kan u een parkeerabonnement aanvragen bij de dienst Financieel beheer en boekhouding, Wemmelsesteenweg 100 (op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30u tot 14u of op donderdag van 13u tot 19u). Vergeet niet uw identiteitskaart, het inschrijvingsbewijs van uw wagen of een attest van uw werkgever in het geval van een bedrijfswagen, mee te brengen.

Tarieven
1 maand: 19,13€ 2 maanden: 38,25 € 3 maanden: 56,27 € 4 maanden: 75,40 € 5 maanden: 94,52 € 6 maanden: 112,55 €
7 maanden: 131,67 € 8 maanden: 150,80 € 9 maanden: 168,82 € 10 maanden: 187,94 € 11 maanden: 207,07€ 12 maanden: 225,10 €

Grens met Ganshoren en Koekelberg

Jette en Ganshoren hebben een akkoord gesloten waarbij bewoners mogen parkeren in alle straten van de sector waarin ze wonen, ongeacht de gemeente. De bewoners van de sectoren Toussaint en Broustin mogen dus parkeren op het grondgebied van Ganshoren in de straten die zich over het grondgebied van de twee gemeenten uitstrekken.

In overeenstemming met de gemeente Koekelberg mogen Jettenaren die gedomicilieerd zijn in bepaalde delen van bepaalde straten ook parkeren op het grondgebied van Koekelberg. Het gaat om volgende straten:

  • Jetsesteenweg, tussen de C. de Wiartlaan en de J.-B. Serkeynstraat
  • Vanderborghtstraat, tussen de Broustinlaan en de Landsroemlaan
  • Jetselaan, tussen de Broustinlaan / C. de Wiartlaan en het E. Simonisplein

Geldigheid van de bewonerskaarten

Bewonerskaarten zijn 1 jaar geldig en dat enkel in de zone waarvoor ze uitgegeven worden. Jette onderhandelt momenteel met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om dit in de toekomst te veranderen.

Bewonerskaarten/abonnementen uitgegeven voor de oude zones

Houders van een bewonerskaart en/of abonnement uitgegeven voor de oude blauwe zone Station van Jette - Zuid mogen parkeren in de sectoren Toussaint en Theodor, tot de vervaldatum van hun kaart. Houders van een bewonerskaart en/of abonnement uitgegeven voor de oude betalende zone Astrid-Theodor-Mercier mogen parkeren in de sectoren Toussaint en Theodor, tot de vervaldatum van hun kaart.

Klik hier om alles te weten te komen over de nieuwe parkeerzones.