U bent hier: Home / Actualiteit / Werken Tram 9: hinder rond Koningin Astridplein

Werken Tram 9: hinder rond Koningin Astridplein

In het kader van de werken rond Tram 9, worden er belangrijke werken uitgevoerd rond het Koningin Astridplein. Tegelijkertijd worden ook de tramsporen in de Léon Theodorstraat en op de Jetsesteenweg vernieuwd. Hieronder vindt u een stand van zaken van de werken. Aangezien deze voortdurend evolueren, raden wij u aan regelmatig deze pagina te raadplegen om de hoogte te blijven van de werftoestand.

Tramsporen Léon Theodorstraat en Jetsesteenweg

Momenteel worden de tramsporen en de tramhalte in de Léon Theodorstraat en de Jetsesteenweg vernieuwd. Deze werken vinden plaats in het gedeelte tussen het het kruispunt van de Léon Theodorstraat en de Paul Michielsstraat (kruispunt niet inbegrepen) en de de Smet de Naeyerlaan. Door deze werken is het autoverkeer onderbroken in dit stuk van de Léon Theodorstraat. Tram 19 wordt vervangen door een T-bus tussen de haltes Kerkhof van Jette en Simonis. Van 25 september tot eind december zal tram 19 onderbroken zijn tussen de (voorlopige) halte Spiegel en de (voorlopige) halte Koningin Astrid.

Meer info: www.mivb.be

Kruispunt Jetselaan/Lakenselaan

Op het kruispunt tussen de Jetselaan en de Lakenselaan wordt momenteel een wissel tussen tram 19 en de toekomstige tram 9 aangelegd. Terzelfdertijd wordt de tramhalte ‘Spiegel’ heraangelegd en worden er tijdelijke bushaltes geplaatst op de Jetselaan. Deze werken zorgen voor een tijdelijke onderbreking van de tramdiensten die vervangen worden door een busdienst. Ook het autoverkeer zal op sommige stukken tijdens bepaalde periodes onderbroken zijn. De handelszaken op en rond het plein blijven steeds beschikbaar. Op 6 december organiseerden de MIVB, Brussel Mobiliteit en het Gemeentebestuur trouwens een infovergadering voor deze handelaars.

Meer info werken Tram 9:
ombudsmantram9@gmail.com
0800.94.001 (9u-12u)
www.tram9.brussels

 

Klik hier voor de presentatie van de infovergadering die plaatsvond op 6 december in Jette.