U bent hier: Home / Actualiteit / Werken Spiegel: handelszaken en mobiliteit

Werken Spiegel: handelszaken en mobiliteit

De werken van de MIVB in de buurt van het Koningin Astridplein hebben een grote impact op de mobiliteit en het parkeeraanbod in de wijk. In het belang van de handelaars wenst de gemeente er nogmaals de nadruk op te leggen dat alle handelszaken bereikbaar blijven gedurende deze werken en maant ze automobilisten aan de leveringszones te respecteren.

Dag in dag uit stelt de gemeente alles in het werk om de overlast die Jettenaren, al dan niet handelaars, ondervinden van de verschillende werven die momenteel plaatsvinden op haar grondgebied, tot een minimum te beperken.

Bereikbaarheid, leveringen en parkeergelegenheid

Om de mobiliteit en de bereikbaarheid van de handelszaken te vergemakkelijken werden op en rond het Koningin Astridplein verschillende maatregelen genomen, met name op het vlak van parkeergelegenheid:

  • De handelszaken in de Spiegelwijk blijven bereikbaar via de Wemmelsesteenweg en de Jetselaan, en dat tijdens de volledige duur van de werken.
  • Automobilisten kunnen parkeren op het Koningin Astridplein.
  • Alle gebruikelijke leveringszones in de wijk blijven van toepassing. De gemeenteploegen hebben de opdracht gekregen prioritair de automobilisten te beboeten die zich onrechtmatig op deze zones parkeren.
  • Om het verkeer in de Leopold I-straat vlotter te laten verlopen, geldt een parkeerverbod:

-    aan de linkerkant van de straat (van het Koningin Astridplein tot de de Smet de Naeyerlaan), 24 uur op 24, 7 dagen op 7, behalve langs de gevel van het warenhuis Carrefour Mestdagh (parkeren toegelaten voor leveringen).
-    aan de rechterkant van de straat (van het Koningin Astridplein tot de de Smet de Naeyerlaan), van 7u tot 19u, 7 dagen op 7 (op zondag - marktdag - geldt een parkeerverbod vanaf 4u ’s morgens).

  • De gemeente dankt de warenhuizen Carrefour Mestdagh en Colruyt die hun parking gratis ter beschikking stellen van de automobilisten.
  • De gemeente heeft beslist om een ‘werfkaart’ ter beschikking te stellen van de bewoners die hinder ondervinden van de werken in de Spiegelwijk. Met deze kaart kunnen ze parkeren in de sectoren ‘Theodor’ en ‘Lecharlier’. Deze kaarten zijn gratis beschikbaar bij de dienst Financieel beheer en boekhouding van de gemeente (gelijkvloerse verdieping Gemeentehuis, loket 0B – Wemmelsesteenweg 100, van 8.30u tot 14u). Ze zijn te bekomen mits het voorleggen van de identiteitskaart, het inschrijvingsbewijs van de wagen of een attest van de werkgever in het geval van een bedrijfswagen. Deze maatregel geldt voor de bewoners van volgende straten:

-    Jetsestw., 590 tot 610 en 677 tot 695
-    Leopold I-str., 436 tot 482 en 505 tot 527
-    L. Theodorstr., 1 tot 67 en 2 tot 58
-    Lakenselaan, 1 tot 39 en 2 tot 34
-    Jetselaan, 206 tot 274 en 229 tot 233
-    Koningin Astridplein

Al deze maatregelen zullen geregeld geëvalueerd en, indien nodig, aangevuld worden.

Werf tram 9

In het kader van de werken rond Tram 9, worden er belangrijke werken uitgevoerd rond het Koningin Astridplein. Tegelijkertijd worden ook de tramsporen in de Léon Theodorstraat en op de Jetsesteenweg vernieuwd. Klik hier voor meer info.