U bent hier: Home / Actualiteit / Vanaf 1 september: Weg met plastic wegwerpzakken!

Vanaf 1 september: Weg met plastic wegwerpzakken!

Vanaf 1 september krijg je bij de Jetse handelaars niet langer een plastic zakje om je aankopen in te transporteren. Dit verbod geldt voor alle handelszaken in het Brussels gewest. Denk er dus aan voortaan een herbruikbare tas mee te nemen als je uit winkelen gaat.

Misschien heb je de affiches met de slogan ‘Altijd ’n tas op zak’ al opgemerkt in het Jetse straatbeeld. Ze maken deel uit van een communicatiecampagne van Leefmilieu Brussel om altijd een herbruikbare tas bij de hand te hebben als je boodschappen gaat doen, want vanaf 1 september zullen de Brusselse handelszaken je niet langer plastic wegwerkzakjes aanbieden.

Zondagsmarkt zonder plastic

Voor alle duidelijkheid: het gaat hier om alle plastic zakjes die je krijgt aan de kassa om je aankopen in mee te nemen. De zakjes bedoeld voor voedingswaren in bulk worden niet als kassazakjes beschouwd. Het verbod op deze zakken geldt trouwens voor alle Brusselse winkels, ongeacht het soort artikelen dat ze verkopen. Ook op de markten, zoals de Jetse zondagsmarkt, zijn ze dus voortaan uit den boze.