U bent hier: Home / Actualiteit / Openbare moestuinen

Openbare moestuinen

Het sociale en duurzame initiatief ‘Incredible edible’ vindt meer en meer navolging in ons land. Ook Jette gaat voor de bijl voor het systeem dat draait om het verbouwen van groenten in de openbare ruimte om ze achteraf te delen.

Zo zijn de bewoners van de Bonaventurewijk met veel enthousiasme beginnen ‘telen om te delen’, en dat in het kader van ‘A la Bon’Aventure’, hun participatieve duurzame wijk die het resultaat is van een projectoproep rond duurzame gemeenschappelijke burgerinitiatieven.

Exit supermarktcultuur

In dezelfde optiek lanceerde de gemeente Jettemet de steun van Leefmilieu Brussel ‘Naar een nieuwe voedingscultuur in Jette’, het project dat onder meer de ontwikkeling van initiatieven zoals ‘Incredible edible’ ondersteunt. Heb je zelf een concreet plan in die richting maar twijfel je of het wel kan in de openbare ruimte? Neem dan contact op met de dienst Duurzame ontwikkeling – Leefmilieu (ddo@jette.irisnet.be) die je de procedure zal uitleggen en je wegwijs zal maken in de regelgeving rond milieu, veiligheid, openbare netheid en hygiëne.
Hopelijk vinden we op termijn een alternatief voor onze supermarktcultuur en produceren we louter nog om te ruilen of te delen…