U bent hier: Home / Actualiteit / Nieuwe parkeermeters in Jette

Nieuwe parkeermeters in Jette

De nieuwe parkeermeters die onlangs geïnstalleerd werden in Jette introduceerden meteen een dubbele nieuwigheid: bestuurders kunnen hun parkeerticket niet langer cash betalen, maar wel met de bankkaart of hun smartphone, via de parkeerapp Yellowbrick.

Wie geen smartphone heeft, hoeft niet meteen te panikeren: u kan zich nog altijd een parkeerticket aanschaffen aan de parkeermeter, met dat verschil dat de betaling ervan vanaf nu enkel elektronisch kan. Nadat u uw nummerplaat hebt ingegeven, kiest u gewoon hoe lang u wenst te parkeren en betaalt u uw parkeerticket met uw bankkaart. Net als vroeger blijft het eerste kwartier gratis.

Yellowbrick, mobiel betalen

Om mobiel te kunnen betalen voor uw parkeerticket in Jette, volstaat het u vooraf in te schrijven via www.yellowbrick.be, uw account te configureren door uw gsm-nummer te linken aan het inschrijvingsnummer van uw wagen, en de applicatie te downloaden op uw smartphone. Eens u de auto geparkeerd hebt, start u de transactie door de begintijd van uw parkeerbeurt in te geven. Bij vertrek stopt u de parkeertijd via de app. Uw rekening wordt achteraf automatisch gedebiteerd. Een parkeerticket achter de voorruit plaatsen hoeft dus niet meer, maar vergeet niet dat parkeerwachters via uw nummerplaat kunnen nakijken of u reglementair geparkeerd staat of niet.

Profiteer van de actie ter gelegenheid van de lancering van Yellowbrick in Jette en schrijf je tot 31 januari 2017 gratis in op www.yellowbrick.be met de code J1090!

Ingebruikname

Sommige van de nieuwe parkeermeters werken nog niet. Het gaat met name om de toestellen in de Stiénonlaan, de J.J. Crocqlaan, de E. Masoinlaan, op het A. Van Gehuchtenplein, en sommige exemplaren op de Wemmelsesteenweg. Deze straten liggen voorlopig nog in een blauwe zone, maar worden in de loop van het jaar 2017 betalend.