U bent hier: Home / Actualiteit / Mondmaskerzone wordt uitgebreid

Mondmaskerzone wordt uitgebreid

Om de coherentie te verhogen, breidt de gemeente Jette de zone waar mondmaskers verplicht zijn, uit tot de hele zone van de zondagsmarkt, alsook de Léon Theodorstraat en het Kardinaal Mercierplein.

Vanaf 31 juli is het dragen van een mondmasker verplicht in de hele zone van de zondagsmarkt (met inbegrip van het deel van de Wemmelsesteenweg tussen de Léon Theodorstraat en de Proxy Delhaize, en de Jetsesteenweg, tussen de Lakenselaan en het Koningin Astridplein), alsook de Léon Theodorstraat en op het Kardinaal Mercierplein. Even ter herinnering: de zone van de zondagsmarkt strekt zich uit over het Koningin Astridplein, de Leopold I-straat, de Jetselaan (tussen de Lakenselaan en het Brusselaarsplein) en de P. Timmermansstraat.

Om samenscholingen te vermijden is ook beslist om het verbruik van alcohol op de openbare weg, met uitzondering van de horecaterrassen, te verbieden op het hele Jetse grondgebied, en dat de klok rond.

Mondmaskers blijven uiteraard ook verplicht op alle Jetse markten en in de Auguste Hainautstraat, met inbegrip van de winkelgalerij (Belgica).

Raadpleeg hier het plan van de Jetse mondmaskerzone.