U bent hier: Home / Actualiteit / 11.12 > 13.01 : 1u gratis parkeren in handelswijk Koningin Astridplein

11.12 > 13.01 : 1u gratis parkeren in handelswijk Koningin Astridplein

Om de handelaars op en rond het Koningin Astridplein een duwtje in de rug te geven, besloot Jette om 1u gratis parkeren aan te bieden van 11 december tot 13 januari. Een extra troef om klanten te lokken naar deze handelswijk die moei­lijke tijden beleeft door de werken in de buurt.

Gratis betaalticket

Concreet betekent dit dat de bestuurders een gratis ticket uit de betaalautomaten achter hun voorruit moeten leggen. Deze tickets geven een gratis kwartier aan, de tijd die iedereen sowieso altijd gratis kan parkeren op en rond het plein. De parkeerwachters zullen hier drie kwartier extra bij rekenen. Meer dan tijd genoeg dus voor de klanten om hun boodschappen te doen.

In tegenstelling tot vorig jaar, toen de regeling enkel van kracht was tijdens de feestperiode, geldt dit uur gratis parkeren nu van 11 december tot 13 januari. De regeling geldt van 8u tot 18u. Op het Koningin Astridplein, in de P. Timmermansstraat, de Leopold I-straat (tussen de Jetsesteenweg en de de Smet de Naeyerlaan), in de Jetsesteenweg (tussen de ‘Ascot’ en ‘Cortoos’), in de Jetselaan (tussen ‘Aux Hippocampes’ en ‘Au Croquant‘), in de F. Lenoirstraat (tussen de L. Theodorstraat en de de Smet de Naeyerlaan) en de Werriestraat (tussen de L. Theodorstraat en het Laneauplein).