U bent hier: Home / Actualiteit / Sound of Home in Jetse Academie

Sound of Home in Jetse Academie

Sinds de start van dit schooljaar volgen enkele onbegeleide minderjarige vluchtelingen uit het centrum van het Rode Kruis Jette cursussen in de Jetse Academie, in het kader van het project ‘Sound of Home’.

Enkele organisaties zoals Klarafestival/Fedasil/SOS Kinderdorpen etc. zijn het gezamelijk project 'Sound of home' opgestart waarin ze dergelijke jongeren naar academies willen krijgen. Ze namen een filmpje op met onze (super)leerlingen en leraars, onder meer in de Academie. Op dit moment zijn er zo’n 1200 kinderen en jongeren zonder ouders aanwezig in België. Verblijvend in verschillende opvangcentra’s, lokale en/of privé-initiatieven krijgen zij ondersteuning op vlak van de gekende basisbehoeften BBB (bed-bad-brood) en scholing. Daarnaast hangen zij af van het opvangcentrum wat er georganiseerd wordt rond vrijetijdsbesteding en dergelijke.

Zo’n 200 jongeren in België krijgen de kans een muziekinstrument aan te leren, of verder opnemen als ze dit in land van herkomst al deden. Dit in een muziekacademie in de buurt van hun verblijfcentrum. De reden dat het project georganiseerd wordt buiten het centrum ondersteunt de algemene integratie en inclusie van deze jongeren in hun nabije omgeving. Tal van laagdrempelige activiteiten worden georganiseerd binnen en buiten het opvangcentrum waar de focus op muziek ligt. Op die manier raken de jongeren meer en meer vertrouwd met het project.

Ontdek de video op soundofhome.be